Ράλι Ακρόπολις 2011: Αντάξιο της φήμης του!


Ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την Power Stage που μεταδόθηκε απευθείας από την ET1 και κρίθηκε στα 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Νικητής ήταν ο Σεμπαστιέν Οζιέ που πήρε και τη νίκη στον αγώνα με διαφορά 10 δευτερολέπτων από το δεύτερο και πολυπρωταθλητή Σεμπαστιέν Λεμπ που έχασε τη νίκη χτες στην νυχτερινή ειδική
διαδρομή της Ν. Πολιτείας. Όσοι βρέθηκαν εκεί και ήταν πολλοί κάνουν λόγο για μοναδική αίσθηση ήχου και εικόνας που βίαζαν την βραδινή σιγή του βουνού.Ο Οζιέ λοιπόν που μπήκε στη νυχτερινή ειδική διαδρομή μετά τον Λεμπ έκοψε ρυθμό, έχασε 17sec και κατάφερε τελικά να μην εκκινεί σήμερα πρώτος.Έτσι σήμερα άνοιγε δρόμο ο πολυπρωταθλητής Σεμπαστιέν Λεμπ ο ίδιος γνώριζε καλύτερα απ' όλους ότι δύσκολα θα μπορούσε να κερδίσει. Οι ειδικές διαδρομές πήγαν στα Ford, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα που έτρεχε χωρίς άγχος καθότι είχε πέσει πίσω στη γενική κατάταξη (9ος) λόγω προβλημάτων στο turbo κέρδισε και τις δυο φορές τα Νέα Πίσσια αλλά και την πρώτη φορά τους Αγ. Θεοδώρους. Στο δεύτερο πέρασμα στους Αγ. Θεοδώρους ταχύτερος ήταν ο teammate του Μίκο Χίρβονεν που πίεζε ελπίζοντας σ’ ένα λάθος του Λεμπ ώστε να κλέψει τη 2η θέση.Ένα λάθος που τελικά δεν ήρθε και έτσι ο Γάλλος πρωτοπόρος στη βαθμολογία πήρε τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη: «Πήραμε σημαντικούς βαθμούς από αυτό το Ράλλυ. Όταν ήρθαμε εδώ είπα ότι αυτό είναι που θέλουμε, ώστε να μη μείνουμε πίσω. Πάντως, δεν είναι ωραίο να είσαι 2ος, όταν είσαι ο ταχύτερος μέσα στις ειδικές. Όποιος είναι πίσω έχει το πάνω χέρι στην τακτική. Είμαστε στην κορυφή του Πρωταθλήματος, άρα ο Ogier είχε εξαρχής το πάνω χέρι, αφού ξεκινούσε τις ειδικές ύστερα από εμάς.»

Ο Λεμπ προηγείται στη βαθμολογία με 146 βαθμούς ακολουθούμενος από το Μίκο Χίρβονεν που έφτασε τους 129 βαθμούς με την 3η θέση στην κατάταξη: «Δεν ήταν άσχημα. Σκληρός αγώνας, αλλά έτσι είναι πάντα εδώ. Η 3η θέση είναι σημαντική, αλλά είμαι εκνευρισμένος. Δώσαμε μεγάλη μάχη, και το αυτοκίνητο δούλεψε καλά το σαββατοκύριακο».

Ο νικητής του αγώνα Σεμπαστιέν Οζιέ που κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του Ράλι Ακρόπολις είναι τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 124 βαθμούς. Στις δηλώσεις του στάθηκε στην τακτική που του έδωσε τη νίκη: ««Δύο φορές αυτό το σαββατοκύριακο καθυστερήσαμε. Η τακτική είναι μέρος του αγώνα. Οι διαφορές ανάμεσα στους οδηγούς είναι πολύ μικρές. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την κάθε ευκαιρία που σου δίνεται».

Πρώτο Ελληνικό πλήρωμα στην 19η θέση της γενικής κατάταξης ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Νίκο Ζακχαίο: «Κάναμε αυτό που θέλαμε, να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο WRC. Είχαμε κάποιους καλούς χρόνους σε μερικές ειδικές, περισσότερο σε γρήγορα κομμάτια. Στα κλειστά και στα ανηφορικά δεν τα καταφέραμε καλά. Είχαμε ωραία περάσματα. Αν δεν είχε τύχει το σπασμένο ψαλίδι, πιστεύω ότι θα ήμασταν στη 10άδα.»

Εντυπωσιακή ήταν η απευθείας τηλεοπτική κάλυψη της τελευταίας ειδικής του αγώνα της περίφημης Power Stage από την ΕΡΤ. Όλ
Keywords
Τυχαία Θέματα