Έκλεισε το Btjunkie !

Το Btjunkie, ένας από τα μεγαλύτερα site διαμοιρασμού Torrents, αποφάσισε να κλείσει εθελοντικά.

Φαίνεται πως οι νομικές ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό εναντίον των file-sharing sites είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει εθελοντικά ένα από τα μεγαλύτερα site διαμοιρασμού αρχείων.

Το Βtjunkie δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2005 και ήταν
ανάμεσα στις κορυφαίες ιστοσελίδες διαμοιρασμού Torrent για περισσότερο από μισή δεκαετία και όλο αυτό τον καιρό δεν είχαν γίνει ποτέ νομικές ενέργειες εναντίον του και όπως φαίνεται οι υπεύθυνοί του αποφάσισαν παραμείνει έτσι, δίνοντας ένα τέλος στην δημοφιλή ιστοσελίδα και αφήνοντας το παρακάτω μήνυμα στους χρήστες του:

“This is the end of the line my friends. The decision does not come easy, but we’ve decided to voluntarily shut down. We’ve been fighting for years for your right to communicate, but it’s time to move on. It’s been an experience of a lifetime, we wish you all the best!”

"Αυτό είναι το τέλος της γραμμής φίλοι μου. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε οικειοθελώς. Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για το δικαίωμά σας να επικοινωνείτε, αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Ήταν μια εμπειρία ζωής, σας ευχόμαστε ό, τι καλύτερο! "

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Btjunkie οι νομικές ενέργειες εναντίον των άλλων file-sharing sites όπως το MegaUpload και το The Pirate Bay έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση αφού βλέποντας τα προβλήματα που είχαν με το νόμο οι ιδιοκτήτες των άλλων sites, είχε πολύ stress και άγχος πράγμα που με την απόφασή του αυτή πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Επίσης ο ιδιοκτήτης του Btjunkie πιστεύει οτι υπάρχει ακόμα μέλλον για τις άλλες ιστοσελίδες Torrent μιας και όπως αναφέρει ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Τέλος παρά το γεγονός οτι το Btjunkie δεν είχε βρεθεί ποτέ στο νομικό στόχαστρο από τις εταιρίες, τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν γίνει οι πρώτες αναφορές ενώ παράλληλα η Google το είχε λογοκρίνει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων επειδή ήταν στη λίστα με τα πειρατικά site...

Με το κλείσιμο του Btjunkie, οι δεκάδες εκατομμύρια χρήστες που είχε κάθε μήνα, σίγουρα δεν θα βρεθούν στο “δρόμο” μιας και πολύ γρήγορα θα βρουν κάποιο παρόμοιο site για να κατεβάζουν torret αρχεία, όπως και να ‘χει πάντως το κλείσιμο του Btjunkie σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα