«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν …
- Ένας βασιλιάς, θα μου πουν οι μικροί μου αναγνώστες.
- Όχι, παιδιά, κάνατε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο.
Δεν ήταν κανένα ξύλο πολυτελείας. Ένα απλό κούτσουρο ήτανε …»

Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική, κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου μικρού και ανυπάκουου ψεύτη, με την υπέροχη

ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό.
Ο μαστρο-Τζεπέτο, λοιπόν, από αυτό το απλό κούτσουρο φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο, κατεργάρης και ανυπάκουος, το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο, που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί γεμάτος όρεξη να μάθει τη ζωή και να χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες. Κι όλα αυτά, έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης, τον Γρύλλο. Αλλά και την Γαλάζια του Νεράιδα, που είναι εκεί για να τον οδηγεί στο καλό!

Στην σύγχρονη παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον, τα παιδιά βλέπουν μια απίστευτα συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου. Γιατί ο κόσμος που στρέφεται γύρω από τον Πινόκιο, είναι συχνά αφιλόξενος, ανίκανος ή αδύναμος. Σ’ αυτόν τον κόσμο θα συναντήσει τους πονηρούς και ύπουλους χαρακτήρες, όπως τον Γάτο και την Αλεπού. Σε αυτόν τον κόσμο, θα μάθει πως ο αλτρουισμός και η αγάπη είναι που μας κάνουν καλύτερους.
Ο Πινόκιο, με αυτή την ξύλινη μυτούλα που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει κι ένα ψέμα, παίρνει τα παιδιά μαζί του σε ένα ταξίδι - μάθημα ζωής, από αυτά που δίνουν μόνο η ειλικρίνεια, ο αυθορμητισμός και η αθωότητα.
Το έργο θα παρουσιαστεί από τον προσεχή Σεπτέμβρη και για όλη τη χειμερινή σεζόν, ¬ κάθε Κυριακή πρωί, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, με επιπλέον παραστάσεις τις καθημερινές για σχολεία.


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης
Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση τραγουδιών-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μάσκες –Ειδικές κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Στίχοι –Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη
Βοηθός Χορογράφου: Ευγενία Σιγαλού
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Μιχάλης Δαρνάκης, Χρήστος Εζίρογλου, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαρία Λαφτσίδου.

Παραγωγή: Θέατρο Αριστοτέλειον

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλλειμα 10 λεπτών)

Keywords
Τυχαία Θέματα