Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα – Πολιτιστική εβδομάδα Βενεζουέλας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, διοργανώνει Πολιτιστική Εβδομάδα Βενεζουέλας, από 10 έως 20 Οκτωβρίου 2013, κατά την διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν συναυλίες βενεζολάνικης παραδοσιακής μουσικής, προβολή πολυβραβευμένων βενεζολάνικων ταινιών καθώς και μουσικά εργαστήρια.

Οι έντεκα Ημέρες Βενεζολάνικου Πολιτισμού, που γίνονται σε συνεργασία της New Star, με δέκα Δήμους της Περιφέρειας

της Αττικής, με Μουσικά Σχολεία, με τον Σύλλογο Λατινοαμερικανών της Ελλάδας, και με την Asclaye, στοχεύουν στην προώθηση των διάφορων εκφάνσεων του πολιτισμού της Βενεζουέλας

Οι παρευρισκόμενοι στις πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βενεζουέλας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στη Βενεζουέλα, στον Τομέα της Μουσικής Εκπαίδευσης, που ξεκινά, ήδη, από την παιδική ηλικία, μέσω της προβολής της ταινίας Να παίζεις και να αγωνίζεσαι. Πρόκειται για μια ταινία αφιερωμένη στον Κρατικό Οργανισμό της Βενεζουέλας για το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων και Παίδων της Βενεζουέλας (FESNOJIV), πιο γνωστός ως "El Sistema."

Επιπλέον, η ταινία Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Mariana Rondon, μια από τις μεγαλύτερες βενεζολάνικες παραγωγές και διεθνώς βραβευμένη, θα μεταφέρει το ελληνικό κοινό στην ατμόσφαιρα του ανταρτοπόλεμου των Απελευθερωτικών Ένοπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας (FALN) κατά της κυβέρνησης, την δεκαετία του 1960.

Επίσης, θα προβληθεί η ταινία Ο Αδερφός, σε σκηνοθεσία Marcel Rasquin, η οποία κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Ταινίας" στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και ήταν υποψήφια στην κατηγορία ξενόγλωσσης Ταινίας Βραβείου Όσκαρ.

Ακόμα, μέσω της προβολής της ταινίας Νότια των Συνόρων, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Oliver Stone, οι θεατές θα παρακολουθήσουν το οδοιπορικό του σκηνοθέτη στη Νότια Αμερική και τη συνάντηση του με επτά προέδρους. Ανάμεσά τους, ο Ούγκο Τσάβες, η Κριστίνα Κίρσνερ, ο Λούλα Ντα Σίλβα και ο Ράφαελ Κορρέα.

Οι μουσικές συναυλίες, που θα πλαισιώσουν τις Βενεζολάνικες Ημέρες Πολιτισμού, με τον Carlos Hidalgo, διάσημο Βενεζολάνο Καλλιτέχνη της Μπαντόλας, παραδοσιακού οργάνου των πεδιάδων της Βενεζουέλας αλλά και με το διακεκριμένο μουσικό γκρουπ Antologia Tuyera, θα μυήσουν τους παρευρισκόμενους στον κόσμο της βενεζολάνικης μουσικής, Joropo.

Οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως εμπειρίας ή εξειδίκευσης, στα εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικής θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν γενικές γνώσεις των χαρακτηριστικών, του ρυθμού, της προέλευσης αλλά και τις επιρροές της παραδοσιακής μουσικής της Βενεζουέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα