DES: ομαδική έκθεση στο Booze Cooperativa

H έκθεση DES, που παρουσιάζεται στο BOOZE Cooperativa αποτελείται από μια σειρά έργων που έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Είναι το αποτέλεσμα της συνάντησής και της συνύπαρξής τους εδώ και μερικούς μήνες καθώς και της ενωμένης τους προσπάθειας και έρευνας αντιμετωπίζοντας την έννοια του DES, που χρησιμοποιείται ως πρόθεμα στα ισπανικά ή το DE στα Αγγλικά για να δηλώσει

άρνηση ή αντιστροφή του νοήματος μα και της ελληνικής λέξης ΔΕΣ, βλέπε.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτό το show, και προσπαθούν να ερμηνεύσουν το πιθανό και το απίθανο μέσα στο σύγχρονο αθηναϊκό αστικό τοπίο, όπως προκύπτει από την εμπειρία και την ματιά των ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών. Το τι κάνουμε στην πόλη μας, πώς αυτό κατασκευάζεται, χρησιμοποιείται και αντιμετωπίζεται, μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά με το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας σήμερα και στο μέλλον.Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων συνεδριάσεων, φιλικών συζητήσεων και πολλών διαφορετικών ερμηνειών της Αθηναικής ιδιοσυγκρασίας, ένας τρόπος αντιμετώπισής της καθώς και ένας τρόπος για να πορευτείς μέσα στην πόλη που αποκαλούμε σήμερα το σπίτι μας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ο Alfredo Pechuan (SP) δημιουργεί μια εγκατάσταση βίντεο βασισμένη στην παρωχημένη τεχνολογία και την αναλογική εικόνα με παλιές ηλεκτρονικές διαφάνειες και πρωτόγονες εφαρμογές.

Η Αγγελική Χάιδω Τσόλη (GR) με αφορμή τον τίτλο της έκθεσης παρουσιάζει μια εγκατάσταση με τη χρήση ενός αντίγραφου αρχαίου ελληνικού αγάλματος ενώ η Μαρίνα Αννούση (GR) εκθέτει την άποψή της για την καθημερινή ζωή στην Αθήνα, μέσω της χρήσης φωτογραφιών.

Η Laura Ruiz (SP) με το έργο της με τίτλο DES-τοπία δημιουργεί μια εγκατάσταση όπου ένα καταρρέων, βίαιο και μη κατοικήσιμο τοπίο αποτελεί μια παραβολή της ελληνικής κοινωνίας.

Ένας ιδιότυπος κήπος όπου συνυπάρχει το φυσικό με το τεχνητό στοιχείο, ένας τόπος αντιφάσεων, σύγκρουσης και κατακερματισμού μια αλλόκοτης πραγματικότητας είναι το έργο του Παναγιώτη Βούλγαρη (GR).

Η Nina Franco (BR) θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες με θέμα την εμπειρία της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η Maria Galvan (SP) με το έργο της DES- contentos, μέσα από τη χρήση των παραδοσιακών μέσων όπως η ζωγραφική με λάδι σε καμβά, παρουσιάζει την προσωπική της εκδοχή της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα.

Τέλος η Blanka Amezkua (MX/ΗΠΑ) παρουσιάζει ένα έργο μικτής τεχνικής που αποτελεί φόρο τιμής στην “Μπέττη”, ένα αδέσποτο σκυλί που έχει ακολουθήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στους δρόμους της Αθήνας.

Όλοι οι ΔΕΣ- συμμετέχοντες καλλιτέχνες ευχαριστούν τον Θοδωρή Κορέλη που τους έφερε κοντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα