HzO: τεχνολογία προστασίας των gadgets σου απ’ το νερό

Apple και Samsung βρίσκονται σε ζητήσεις με την εταιρεία για την ενσωμάτωση σε συσκευές τους.

Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους από εμάς έχουν συμβεί ατυχήματα με νερό και το κινητό μας τηλέφωνο –σε πρωταγωνιστικό δυστυχώς ρόλο. Τα περισσότερα ατυχήματα εξάλλου συμβαίνουν είτε στις καφετέριες (και σου έχουμε πει, τα smartphones δεν είναι για να επιδεικνύεσαι στους φίλους σου)

είτε –ακόμα χειρότερα– στις τουαλέτες (το τελευταίο πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται ανάλυση).

Όμως το περίπτερο της εταιρείας HzO στην CES της περασμένης εβδομάδας μας έκανε να πιστεύουμε πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, τα gadgets μας θα είναι λιγότερο ευάλωτα στο υγρό στοιχείο. Η τεχνολογία HzO εφαρμόζεται στο εσωτερικό των gadgets κατά τη διαδικασία κατασκευής τους, “τυλίγοντας” ουσιαστικά όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σε ένα αόρατο στο μάτι, υδρόφοβο φιλμ. Έτσι, το gadget σου θα είναι αδιάβροχο από το εσωτερικό του.

 

Για την επίδειξη της τεχνολογίας, η εταιρεία είχε επεξεργαστεί ήδη μερικά σύγχρονα smartphones των Samsung, Motorola και Apple, τα οποία βυθίζονταν και ξαναβυθίζονταν στο νερό χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτα –κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις κι από το παρακάτω βίντεο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, όταν έδειξαν στον πρόεδρο της Samsung ένα Samsung Galaxy S στο οποίο είχαν εφαρμόσει την τεχνολογία HzO, δεν πίστευε στα μάτια του.

Στόχος της εταιρείας ήταν μετά την παρουσία της στη CES 2012, να καταφέρει να υπογράψει (μεγάλες) συμφωνίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές –και απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Πολύ σύντομα αναμένεται να υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο με έναν μεγάλο κατασκευαστή smartphones, καθώς και ένα δεύτερο, με κατασκευαστή ακουστικών. Τέλος, η εταιρεία επισήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Apple. Ενδιαφέρον…

Keywords
Τυχαία Θέματα