Ζαχαριάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο»
«Η ολοκλήρωση του προγράμματος στα μέσα του 2018 και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι στοίχημα εθνικό», τονίζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνει ότι «δεν θα χρειαστούμε 4ο μνημόνιο» και ασκεί κριτική σε όσους μιλούν για κάτι τέτοιο «για λόγους επικοινωνιακής κατανάλωσης και μικροκομματικής πολιτικής», ότι «κάνουν κακό στη χώρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει σενάριο εκλογών» και πως «η πολιτική πρόταση της ΝΔ και κάποιων στελεχών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ταυτίστηκαν με τη συγκυβέρνηση 2012-2015 λέει κατ΄ ουσία να αποσταθεροποιηθεί η χώρα για να σταθεροποιηθεί το κόμμα της». Καταλογίζει στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι μετά τη διάψευση των ελπίδων του για μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «δυναμιτίζει τη σταθερότητα της χώρας και επιδιώκει να την αποσταθεροποιήσει πολιτικά».
Ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι από το 2012 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο και πως επιδιώκει ως κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς να παραμένει η κεντρική- κυρίαρχη δύναμη, ο ρυθμιστής των εξελίξεων σε αυτό τον πόλο του πολιτικού συστήματος. «Δεν καταλαβαίνω την πραγματική στόχευση της κ. Γεννηματά», σχολιάζει σχετικά με την αρνητική στάση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στην πολιτική εκτίμηση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο έναρξης ενός διαλόγου της κυβερνώσας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων.
Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι «η κ. Γεννηματά πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θέλει να είναι σε αντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές ή όχι». Υποστηρίζει ότι η προοδευτική διακυβέρνηση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα της απλής αναλογικής δεν είναι και δεν μπορεί να είναι θέμα ενός κόμματος αλλά ενός μπλοκ δυνάμεων. Τονίζει ότι «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, με την αυτονομία τους και με τον αυτόνομο πολιτικό τους λόγο και ρόλο πρέπει να ρίξουν γέφυρα επικοινωνίας όχι κατ' ανάγκη για να συμφωνήσουν σε κυβερνητικές λύσεις και σχήματα, αλλά για να διαμορφώσουν τουλάχιστον την απαραίτητη πολιτική και κοινωνική συναίνεση για την ανάκαμψη της χώρας μετά την πολυετή κρίση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕλλάδαΚώστας ΖαχαριάδηςΚυβέρνησηΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διαζύγιο on air μετά 28 χρόνια Λυριτζής - Οικονόμου
- Τα επαγγέλματα που ζητάνε κόσμο αλλά δε βρίσκουν
- Τα γεμάτα νεκροτομεία και το ελληνικό δαιμόνιο στον καύσωνα του 1987
- Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ, σε έξι ο φόρος εισοδήματος
- Μπήκε σε νοσοκομείο, πυροβόλησε τους γιατρούς και αυτοκτόνησε
- 10 καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει
- Φίδι ανέβηκε στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας!
- Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Χριστίνα Ψάλτη (pic)
- Αιχμάλωτος της «ερυθράς παλίρροιας» ο Θερμαϊκός (video)
- Δεν θα γίνει Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Δήμαρχος Ν. Υόρκης: Ένας γιατρός σκοτώθηκε, πολλοί τραυματίες «δίνουν μάχη» μετά την επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο του Μπρονξ - Νεκρός και ο δράστης
- Προσοχή: Αυτά τα λαχανικά θεωρούνται «ανθυγιεινά» και παχαίνουν!
- Δουλεύουμε... μόνο για την εφορία
- Απόφαση - «σταθμός» για το Φαρμακονήσι
- «Απόδραση» στα Χανιά για πασίγνωστο δισεκατομμυριούχο
- Χάκερ και διαρροές κρατικών μυστικών στο διαδίκτυο
- Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 01/07/2017
- Απέπεμψαν από την «Ώρα Αποφάσεων» τον Γιάννη Ραγκούση επειδή είπε ότι θα πάει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ
- Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από τη φωτιά στην Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Ζαχαριάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο»
- Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με τρικ στους συντελεστές
- Προσοχή: Αυτά τα λαχανικά θεωρούνται «ανθυγιεινά» και παχαίνουν!
- Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 01/07/2017
- Οι παρεμβάσεις Τραμπ για το «Obamacare» εκνευρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους
- «Απόδραση» στα Χανιά για πασίγνωστο δισεκατομμυριούχο
- Χάκερ και διαρροές κρατικών μυστικών στο διαδίκτυο
- Δουλεύουμε... μόνο για την εφορία
- Απόφαση - «σταθμός» για το Φαρμακονήσι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι είναι ροκ;
- Κολομβία: Διατεθειμένοι να σταματήσουν τις απαγωγές οι αντάρτες
- Βραζιλία: Επεισόδια στις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Τέμερ
- Η ΕΕ αποτίει φόρο τιμής στον Χέλμουτ Κολ
- So you think you can dance: Ποιοι αποχώρησαν; Ποιοι πέρασαν στον ημιτελικό;
- Φέρνει Ελμπάζ ο Απόλλων Σμύρνης
- Καιρός – καύσωνας: Θα «ψηθεί» και σήμερα η Ελλάδα - Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
- Η κυβέρνηση ψάχνει για ψήφους στους κάδους των… σκουπιδιών!
- Χανιά | Εφιάλτης με δεύτερο θανατηφόρο! Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο στην Παλαιόχωρα
- ΗΠΑ: Νεκρός ένας γιατρός και 6 τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο του Μπρονξ