ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε για την Ελλάδα έως το επόμενo Eurogroup

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα έως το επόμενο Eurogroup εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι επίκειται αποδέσμευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα.

«Ουσιαστικά έχουμε σχεδόν φθάσει» σε μια ελληνική

συμφωνία, δήλωσε ο Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Ο βασικός λόγος που συνεδριάσαμε χθες στο Eurogroup ήταν να επιβεβαιώσουμε ότι η ελληνική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα έγιναν. Δεν θέλω να σκιαγραφήσω μια αρνητική εικόνα, έγινε καλή δουλειά και πράγματι επίκειται η εκταμίευση και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που θέλω να στείλω. Αυτά είναι πράγματι τα καλά νέα».

Ο Κύπριος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ελληνικού χρέους. «Είμαι πολύ ξεκάθαρος στην ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα, ένα παράλληλο βήμα και να καθοριστούν με σαφήνεια και πολύ ικανοποιητικό τρόπο οι παράμετροι για το χρέος. Και εδώ υπήρξε πρόοδος. Δεν καταφέραμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε έως το επόμενο Eurogroup και ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με πολύ ικανοποιητικό, ξεκάθαρο τρόπο που θα δώσει σαφήνεια στις αγορές, την ίδια την Ελλάδα και όλους εμάς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eurogroupυπουργός Οικονομικών ΚύπρουΧάρης ΓεωργιάδηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα