Υπάτιος Πατμάνογλου: Αν μου έλεγες πριν το τροχαίο τι θα συνέβαινε, θα σου έλεγα ότι θα αυτοκτονούσα

ΕΛΛAΔΑ

«Αυτό το δυστύχημα με κατέστρεψε. Μέσα στην καταστροφή μου προσπαθώ να κάνω καλό» δηλώνει ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο τραγικός πατέρας που πριν από 9 μήνες είδε τη γυναίκα του και το μικρό παιδί του να χάνουν τη ζωή τους στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας.

Ο τραγικός πατέρας στις 26 Φεβρουαρίου 2017 έχασε τον μικρό του Παύλο και την αγαπημένη του σύζυγο Αποστολία όταν η Porsche την οποία οδηγούσε ο νεαρός Γιώργος Βακάκης, έπεσε με 320

χλμ στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, όπου ήταν σταματημένο το αυτοκίνητο του.

Στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ο Πατμάνογλου να βγαίνει από τον σταθμό δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση και σοκαρισμένος να τρέχει γύρω από τα συντρίμμια των δύο αυτοκινήτων.

«Μόνο ο Θεός βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μόνο ο Θεός και ο πνευματικός σου», δηλώνει στη RealNews ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Ο άνθρωπος που έχασε τα πάντα σε λίγα δευτερόλεπτα τονίζει: «Αν δεν πιστεύεις ότι μετά τον θάνατο υπάρχει ζωή εκεί ψηλά, δεν μπορείς να το νιώσεις. Αν νομίζεις ότι μετά τον θάνατο τελειώνουν όλα αυτά και απλώς πάμε στο χώμα είναι όλα μάταια. Εγώ πιστεύω ότι η ψυχή πάει στον ουρανό. Το πιστεύω αυτό, το πίστευα και πριν. Τώρα με την οικογένειά μου το νιώθω ότι έχει συμβεί. Πονάω, κλαίω, αναπνέω αλλά το πιστεύω και είναι αυτό που με κρατάει δυνατό. Ότι η ψυχή ζει. Μόνο το σώμα είναι στο χώμα. Το κλάμα μου δίνει δύναμη. Το κλάμα με ανακουφίζει. Ο οργανισμός πρέπει να κλαίει για να αδειάζει για να ξαναβγείς στη ζωή πάλι δυνατός. Αν δεν ξεσπάσεις θα βγάλεις κάποιο πρόβλημα, κάποιο κουσούρι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην είσαι με την οικογένεια σου. Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μου ήταν αυτό».

Πριν από λίγες ημέρες γιόρτασε τα γενέθλια του. Αυτή τη φορά δίχως τα δυο λατρεμένα του πρόσωπα. Τη γυναίκα και το παιδί του: «Μαύρη ημέρα. Προσπαθούσα να γίνω χαρούμενος σαν να μην συμβαίνει τίποτα, να βγω έξω, να κάνω ότι ξεχνάω και να είμαι χαμογελαστός. Έπαιζα θέατρο με τον εαυτό μου. Έλεγα μέσα μου να προχωρήσω, αλλά έχω έναν τεράστιο πόνο που με εμποδίζει να προχωρήσω, όμως το παλεύω. Ο θάνατος είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή και δυστυχώς ο πιο αληθινός».

«Θα αυτοκτονούσα»

Οι μνήμες ξετυλίγονται για τον τραγικό πατέρα, 9 μήνες μετά. «Αν μου έλεγες πριν το τροχαίο, Κυριακή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, αν μου έλεγες το Σάββατο, Υπάτιε πηγαίνοντας στο χωριό σου στην Πτολεμαΐδα, αν έχανες γυναίκα και παιδί θα σκεφτόσουν μετά να μιλήσεις στις κάμερες και να είσαι ψύχραιμος; Θα σου απαντούσα ούτε μια στο εκατομμύριο. Θα αυτοκτονούσα, θα έχανα τη ζωή μου εκείνη την ώρα. Αυτό όμως είναι τόσο δύσκολο πράγμα, που δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Πολύ το παρεξηγούν, αλλά δεν με πειράζει».

Η οικογένεια του Υπάτιου Πατμανόγλου κατέθεσε αγωγή - μαμούθ στο Μονομελές Πρωτοδικείο κατά του ιδιοκτήτη του οχήµατος, των κληρονόµων του θανόντος οδηγού, Γιώργου Βακάκη, και της ασφαλιστικής εταιρείας

τραγωδίατροχαίοΥπάτιος ΠατμάνογλουαγωγήJumboΒακάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα