Ξυδάκης κατά ΜΜΕ: Τραγική η ΕΡΤ, μολύνθηκαν το «Βήμα» και η «Καθημερινή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗMEDIA

Τη λογική της «κλειδαρότρυπας» χρησιμοποιούν πλέον και σοβαρές εφημερίδες, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δήλωσε απογοητεύμενος από την σημερινή εικόνα της ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ είναι τραγική

όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης, γενικεύοντας ακόμα περισσότερο τη μηδενιστική αυτή του προσέγγιση με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, στην Ελλάδα σημειώθηκε, από τη δεκαετία του 1980, υπερ-έκταση των media η οποία συνδυαστικά με την εμφάνιση των life style εντύπων έφερε, όπως τόνισε, την ηθική εξαθλίωση του κλάδου. Όπως ανέφερε «“η δημοσιογραφία του κοτσομπολιού” η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδης όρους αναπαραγωγής».

Ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε πως σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες έχουν μπει στη λογική μίμησης των των περιοδικών life style και ακολουθούν τη λογική της «κλειδαρότρυπας» και υπογράμμισε πως πλέον έχουμε φαινόμενα σοβαρών εφημερίδων να ακολουθούν αυτήν τη λογική. «Μολύνθηκε το Βήμα, μολύνθηκε η Καθημερινή και φτιάχτηκε το Πρώτο Θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ως «αιχμάλωτους», στην ανάγκη και την ανεργία, τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν δίνουν σημασία στις παραδοσιακές εφημερίδες αλλά σε ότι βλέπουν να ποστάρεται στον «τοίχο» τους στα κοινωνικά δίκτυα ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον καθοριστικό ρόλο που παίζουν σήμερα τα social media.

ΞυδάκηςΕΡΤΜΜΕΟικονομικό Φόρουμ ΔελφώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα