Ξεκινά η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Πολιτική

Ξεκινά σήμερα η στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, στην οποία θα πάρουν μέρος όλα τα πλοία της ναυτικής δύναμης της χώρας κυρίως από τη βάση Γκιόλτζουκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Καθημερινή Κύπρου, «αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και

επιθετικά ελικόπτερα θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης.

Συν αυτών δεν πρέπει να μείνει εκτός και η μιντιακή διαχείριση της άσκησης εκ μέρους των τουρκικών ΜΜΕ που θέλουν να την προβάλουν σαν ένα «σενάριο πολέμου» κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού πλοίων και σκαφών που συμμετέχουν».

Σε επίδειξη ναυτικής ισχύος επιδόθηκε τις τελευταίες μέρες το τουρκικό υπουργείο Αμυνας με ανάρτηση σχετικού βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως προαναγγελία της άσκησης, την οποία θα παρακολουθήσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

Σημειώνεται ότι ο όρος «Γαλάζια Πατρίδα» παραπέμπει ευθέως στη σχετική φρασεολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για τις 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περιγράφονται ως «επικράτεια» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Αγκυρα για μια αεροναυτική άσκηση.

ΤουρκίαΓαλάζια ΠατρίδαφρεγάτεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα