Βροχή δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τελικό του περιβόητου Super Bowl (Videos)

Σε χολιγουντιανό σόου έχει μετεξελιχθεί ο κορυφαίος αγώνας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), Super Bowl, καθώς κάθε φορά υπάρχει έντονος συναγωνισμός (και ανταγωνισμός) για το ποια εταιρεία θα έχει τους καλύτερους ηθοποιούς- σταρς στο σποτάκι της με αποτέλεσμα να δαπανώνται μυθικά ποσά και βεβαίως η χρέωση τηλεοπτικού αέρα ανά δευτερόλεπτο στα διαφημιστικά διαλείμματα να έχει πάει σε άλλο «διαστημικό» επίπεδο.

Την

Κυριακή 13/2, που λέτε, έχει «ματσάρα». Προσέξτε Σινσινάτι Μπένγκαλς (Cincinnati Bengals)- Λος Άντζελες Ράμς (Los Angeles Rams). Πιο απλά Γάτες εναντίον Κριαριών. Δεν ιδρώνει τ αυτί σας, θα πείτε. Εδώ που τα λέμε δεν έχετε και άδικο.

Σκεφτείτε ότι, αν και το αμερικανικό ποδόσφαιρο συναγωνίζεται σε δημοφιλία το μπέιζμπολ, ο τελικός του NFL για τον περιβόητο τίτλο του πρωταθλητή θεωρείται από μεγάλη μερίδα τηλεθεατών βαρετή υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά η κορυφαία αθλητική αναμέτρηση εξακολουθεί να συγκεντρώνει τηλεθεατές για διαφορετικούς λόγους, πρωτίστως δε διότι έχει μετεξελιχθεί σε υπερθέαμα.

Φανταστείτε ότι στο στάδιο SoFi του Λος Άντζελες, στο οποίο θα γίνει ο φετινός τελικός του NFL, θα εμφανιστούν στην ειδική φιέστα του ημιχρόνου οι Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J Blige και Kendrick Lamar. Και οι πέντε καλλιτέχνες μαζί έχουν συνολικά 44 βραβεία Grammy. Χορηγός του σόου θα είναι η pepsi!

Η απευθείας μετάδοση του τελικού του NFL αλλά και τα φαντασμαγορικό σόου από το δίκτυο NBC αποτελεί μια κορυφαία τηλεοπτική μπίζνα με το κάθε δευτερόλεπτο να φαντάζει με μετοχή σε ελεύθερη- ανοριακή– διαπραγμάτευση για διαφημιστές και διαφημιζόμενους.

Οι διαφημιζόμενοι αποτελούνται από εταιρείες αναψυκτικών μέχρι αυτοκινητοβιομηχανίες και πληρώνουν εξωπραγματικά ποσά για να «στριμωχτούν» στα τηλεοπτικά διαλείμματα.

217.000 δολάρια του δευτερόλεπτο

Το συγκεκριμένο γεγονός και η τεράστια ζήτηση από πάρα πολλά και διαφορετικά brands έχει εκτοξεύσει το κόστος προβολής σε ύψη που προκαλούν «ζάλη».

Το δίκτυο NBC, ως κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του φετινού τελικού στις ΗΠΑ, μπορεί επίσημα να μην έχει ανακοινώσει το κόστος διαφημιστικής προβολής, όμως φέρεται να ανέρχεται στα 6,5 εκατ. δολάρια ανά 30 δευτερόλεπτα, σχεδόν ένα εκατ. δολάρια ακριβότερο σε σχέση με το 2021. Με απλά μαθηματικά το δευτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου για σποτάκι χρεώνεται περίπου 217.000 δολάρια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρκετά μεγάλα ονόματα της show biz, όπως ηθοποιοί και τραγουδιστές θα εμφανιστούν σε διαφημιστικά σποτ με τα ονόματα των Ίντρις Έλμπα, Σεθ Ρόγκαν, Μέγκαν Δα Στάλιον, Μίλα Κούνις, Κεβιν Χαρτ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντεμί Μουρ, Σκάρλετ Τζοχάνσον να είναι μόνο μερικά από αυτά.

Σποτάκια υπερπαραγωγές

Η Hellmans στη διαφήμιση της αξιοποίησε τον Τζέροντ Μάγιο στήνοντας λογοπαίγνιο με το επίθετο του θρυλικού αμυντικού για το σποτάκι στο οποίο ο πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής βοηθά στην «αντιμετώπιση» της σπατάλης φαγητού προτείνοντας πιάτα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας σπίτι του με τα υπολείμματά τους και με λίγη μαγιονέζα. Ο Πιτ Ντέιβιντσον είναι επίσης παρών και παραδέχεται ότι είναι «πολύ χτυπητός» όπως η αγαπημένη μαγιονέζα όλων.

Με τίτλο «Mind reader» η Amazon έστησε σποτάκι για το έξυπνο ηχείο της. Οι πρωταγωνιστές Σκάρλετ Τζοχάνσον και Κόλιν Τζόστ φαντάζονται πως θα ήταν ο γάμος τους αν το έξυπνο ηχείο της Amazon, η Alexa μπορούσε να διαβάσει το μυαλό τους αντί να προβλέπει γενικά τις ανάγκες τους, όπως κάνει αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν θα ήταν καλό. Λίγη ιδιωτικότητα προσφέρει υγεία σε κάθε γάμο.

Η Lays για τα πατατάκια της προσέλαβε τους Σεθ Ρόγκαν και Πόλ Ρόντ οι οποίοι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και παρουσιάζουν μόνο λίγες εικόνες από τα γυρίσματα, με την εταιρία να προτιμά την προβολή ολόκληρου του διαφημιστικού στον «Μεγάλο Αγώνα».

Σκανδαλιάρικο θα μπορούσε να θεωρηθεί το σποτάκι της ΑΤ&Τ για τις οπτικές ίνες της στο οποίο «παίζει» με την σκέψη πόσο άβολα μπορεί να νιώσει κάποιος αν βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με τον πρώην του συντρόφου του. Πρωταγωνιστούν Ντεμί Μουρ και Μίλα Κούνις οι οποίες σε ρεσιτάλ απολαυστικού αυτοσαρκασμού αναγνωρίζουν ότι έχουν πολλά κοινά που τις «συνδέουν» με σαφή υπονοούμενα για τις σχέσεις τους με τον Άστον.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Τι ερευνά το Ανθρωποκτονιών, τι λένε οι ιατροδικαστές

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια ακόμη τέσσερις συλληφθέντες – Μυστήριο με τον 12ο δράστη

Keywords
Τυχαία Θέματα