Βρέθηκαν «χρεωμένοι» με κλήσεις για Ι.Χ. που δεν έχουν! - Από τη Δημοτική Αστυνομία για την περίοδο 2008-2011 - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

ΕΛΛAΔΑ

Μπιλιετάκια για οχήματα τα οποία έχουν μεταβιβαστεί προ πολλού, με απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν κάνει άνω - κάτω δεκάδες Βολιώτες.

Τα ειδοποιητήρια από το Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου, με ληξιπρόθεσμες οφειλές κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας την περίοδο 2008-2011 έπεσαν «κεραμίδα» στα κεφάλια τους, καθώς ένα ποσοστό 10% εστάλη σε λάθος αποδέκτες. Αποτέλεσμα, κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που μεταβίβασαν τα οχήματά τους από το 2005 μέχρι και το 2008, φαίνονται αυτή τη στιγμή να χρωστάνε ακόμη και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Στο ισόγειο του Δημαρχείου

Βόλου και ειδικότερα στο Τμήμα Προσόδων, τις τελευταίες μέρες επικρατεί συνωστισμός από πολίτες, οι οποίοι αναζητούν το δίκιο τους, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με οφειλές για τις οποίες δεν είναι υπόλογοι.

Αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών γίνονται οι υπάλληλοι του Τμήματος, οι οποίοι εκτός από τους πολίτες που έχουν μπροστά από τα γραφεία τους για να εξυπηρετήσουν, είναι υποχρεωμένοι να συνομιλούν και με δεκάδες κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου έφτασαν ειδοποιητήρια από τον Δήμο Βόλου για απλήρωτες κλήσεις που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τους δημοτικούς υπαλλήλους, η ευθύνη για τα λάθη που έχουν γίνει στους αποδέκτες των ειδοποιητηρίων βαρύνει το ΚΕΠΥΟ (Κέντρο Πληροφόρησης του Υπουργείου Οικονομικών) το οποίο δεν έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για τις περιπτώσεις που οι κάτοχοι οχημάτων έχουν αλλάξει. Όποιος ωστόσο απευθύνθηκε στο ΚΕΠΥΟ, σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζεται από τις δημοτικές υπηρεσίες, διαπίστωσε πως οι απαραίτητες αλλαγές στα στοιχεία έχουν γίνει και ότι το όλο θέμα «κολλάει» στους ΟΤΑ.

Το χειρότερο από όλα είναι, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί το λάθος και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, οι θιγόμενοι πολίτες που έλαβαν τα ειδοποιητήρια ενώ πλέον τα οχήματά τους έχουν μεταβιβαστεί σε άλλα χέρια, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μία σειρά από δικαιολογητικά από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, τα οποία να πιστοποιούν ότι πράγματι δεν φέρουν καμία ευθύνη πλέον για τα οχήματα. Κατόπιν γίνεται ένσταση και η οφειλή… μεταβιβάζεται στον πραγματικό κάτοχο του οχήματος, ο οποίος έχει το δικαίωμα να κάνει ρύθμιση για την εξόφληση μέσω της διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη σε όλους τους ΟΤΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: taxydromos

κλήσειςδημοτική αστυνομίαΙΧHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα