Βρετανίδα Μουσουλμάνα ανακρίνεται από την αστυνομία σε αεροδρόμιο επειδή διάβαζε ένα βιβλίο για την Συρία

ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία σε ένα αεροδρόμιο της Αγγλίας σταμάτησε μια μουσουλμάνα εργαζομένη στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και άρχισαν να την ανακρίνουν σύμφωνα με τους νόμους για την τρομοκρατίας, αφού μια από τις αεροσυνοδούς την είδε να διαβάζει ένα βιβλίο για την Συριακή κουλτούρα.

Η Faiza Shaheen, που εργάζεται με στόχο να αποτρέπει εφήβους με ψυχικά προβλήματα να οδηγούνται στον εξτρεμισμό, επέστρεφε από ταξίδι του μέλιτος στην Μαρμαρίδα της Τουρκίας, όταν την σταμάτησε η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ στο αεροδρόμιο του Ντονκάστερ στις 25 Ιουλίου.

Η αστυνομία σταμάτησε και ανέκρινε

την 27χρονη γιατί μια αεροσυνοδός της Thomson Airways στο ταξίδι αναχώρησής της για την Μαρμαρίδα ένα δεκαπενθήμερο πριν, την είχε αναφέρει για ύποπτη συμπεριφορά.

Η αστυνομικοί την ανέκριναν για 15 λεπτά, σύμφωνα με το Μέρος 7 (Schedule 7) του τρομοκρατικού νόμου, και την ενημέρωσαν ότι ήταν ύποπτη εξαιτίας του βιβλίου που διάβαζε – «Η Συρία Μιλάει: Τέχνη και Κουλτούρα από την πρώτη γραμμή»

Η κ. Shaheen, από το Leeds της Αγγλίας, δήλωσε ότι έφυγε θυμωμένη και κλαίγοντας από την εμπειρία – και με ένα αίσθημα ότι έχει γίνει θύμα διάκρισης εξαιτίας της πίστης της.

Ανακαλώντας το περιστατικό μιλώντας με την Independent, η κ. Shaheen, δήλωσε: «Ήμουν στην σειρά για τον έλεγχο διαβατηρίων και είδα την αστυνομία να με κοιτά έντονα. Πέρασα από τον έλεγχο διαβατηρίων και δυο αστυνομικοί με πλησίασαν και με πήγαν στην άκρη και μου ζήτησαν να τους ξαναδείξω το διαβατήριό μου».

«Τους ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπαν ότι είχα αναφερθεί ως ύποπτη εξαιτίας ενός βιβλίου που διάβαζα και ότι θα επρόκειτο να ανακριθώ σύμφωνα με τον τρομοκρατικό νόμο».

«Με ρώτησαν τι δουλειά κάνω» συνέχισε. «Τους είπα ότι δουλεύω για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και ότι προσφέρω υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους».

«Ειρωνικώς, ένα μέρος της δουλειάς μου είναι να δουλεύω για την αντι-ριζοσπαστικοποίηση και να αξιολογώ ευάλωτους νέους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας που βρίσκονται σε κίνδυνο να οδηγηθούν στον εξτρεμισμό.

«Αυτό είπα στην αστυνομία. Είμαι, για την ακρίβεια, μέρος της προσπάθειας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και την εξάλειψη των στερεοτύπων».

Το βιβλίο το οποίο διάβαζε είχε κερδίσει ένα Αγγλικό Βραβείο PEN, και η κ. Shaneen, το είχε αγοράσει αφού της το πρότειναν σε ένα φεστιβάλ λογοτεχνίας τον Μάιο.

αστυνομίασταμάτησανγυναίκαΒΙΒΛΙΟHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα