Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο «δίνει» όπλα στο λαό

ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικό διάταγμα με το οποίο γίνεται ακόμη ευκολότερη η οπλοκατοχή για πολλούς Βραζιλιάνους υπέγραψε ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαίρ Μπολσονάρο.

Κατά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος, που έγινε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ο Μπολσονάρο υποστήριξε πως η συγκεκριμένη νομοθεσία θα βοηθήσει τους πολίτες να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους! «Οι πολίτες αποφάσισαν υπέρ της αγοράς όπλων και δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε σε αυτή τη φάση» είπε ο Μπολσονάρο, με το θέμα της οπλοκατοχής να είχε περίοπτη θέση στην προεκλογική

του ατζέντα, προτού εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Associated Press, το προεδρικό διάταγμα καθιερώνει μια ευρεία γκάμα κατηγοριών για εκείνους που έχουν δικαίωμα οπλοκατοχής και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχολίαζαν ότι προβλέπει σχεδόν κάθε πολίτη που θέλει όπλο. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν πολίτες που ζουν σε αγροτικές περιοχές και αστικές περιοχές με υψηλά επίπεδα ανθρωποκτονιών, επιχειρηματίες, συλλέκτες όπλων και κυνηγούς. Οι κάτοχοι όπλων θα πρέπει ωστόσο να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις όπως το να μην έχουν ποινικό μητρώο, να υποβληθούν σε ψυχολογικά τεστ, να κάνουν μάθημα χρήσης σε λέσχη όπλων και να είναι τουλάχιστον 25 ετών.

Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει επίσης παράταση κατά πέντε έτη της περιόδου για ανανέωση της άδειας πυροβόλου όπλου.

Αν και το διάταγμα επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν όπλο, παραμένει παράνομη η δημόσια μεταφορά τους, για τους περισσότερους πολίτες..

Αξιοσημείωτο, ότι μόνο πέρυσι σχεδόν 64.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κυρίως από πυροβόλα όπλα.

Ζαΐχ ΜπολσονάροΒραζιλίαοπλοκατοχήπυροβόλα όπλαπροεδρικό διάταγμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα