Βορίδης για Marfin: Aναρχικοί και ακροαριστεροί πέταξαν τις μολότοφ

Πολιτική

 

Στο ερώτημα γιατί αυτή τη χρονική περίοδο η κυβέρνηση ουσιαστικά ανοίγει τον φάκελο της Marfin, ο Μάκης Βοριδης, μιλώντας στο OPEN TV  απάντησε πως «το ουσιαστικό είναι να βρεθούν οι ένοχοι αυτής της φρικαλέας πράξης και να τιμωρηθούν, κάτι στο οποίο δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα για πάρα πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να ευαισθητοποιείται η ελληνική αστυνομία, να μην θεωρεί τον φάκελο κλειστό, έχει μια πραγματική σημασία».

Στη

συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης είπε ότι το έγκλημα της Marfin έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα. «Διαδηλωτές αναρχικοί, ακροαριστεροί πήγαν και πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να καούν αθώοι άνθρωποι εργαζόμενοι μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο», ενώ συνέχισε αναφέροντας πως «έχει προκύψει απολύτως ότι το συγκεκριμένο πλήθος έχει συγκεκριμένη ταυτότητα στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις. Δεν ήταν διαδηλωτές της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάω για το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε ο συγκεκριμένος εμπρησμός και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Φυσικά ο κ. Βορίδης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα να κατηγορεί χωρίς στοιχεία διαδηλωτές που περνούσαν από εκείνο το ύψος τη οδού Σταδίου όταν κάποιοι αγνώστου ταυτότητας κουκουλοφόροι εκδήλωσαν την επίθεση με τις μολότοφ, ενώ ξεχνά επίσης ότι για κάποιους λόγους η διεύθυνση του καταστήματος της τράπεζας είχε κλειδώσει τις εξόδους ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα τραγικά θύματα να εγκλωβιστούν στο φλεγόμενο κτίριο.

Να θυμίσουμε δε ότι εκείνην την ημέρα το κέντρο της ΑΘήνας γνώρισε μια από τις πιο μαζικές και συγκλονιστικές εργατικές απεργίες και διαδηλώσεις εδώ και πολλές δεκαετίες, και ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει άγριες επιθέσεις σε όλο το μήκος και πλάτος της με χημικά και ξύλο με σκοπό να την καταστείλει με κάθε τίμημα.

Και επίσης ότι μετά τα δραματικά γεγονότα της Μαρφίν, το πολιτικό κλίμα αντιστράφηκε προς όφελος της τότε κυβέρνησης Γ. Παπαναδρέου που είχε περάσει το πρώτο μνημόνιο...

 

Μάκης ΒορίδηςMarfinεμπρησμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, Marfin, Aναρχικοί,voridis, Marfin, Anarchikoi