Βόμβα από το Πεντάγωνο: Απαγορεύει τα κινέζικα κινητά στους στρατιώτες για λόγους ασφαλείας

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κινέζικες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ, οι οποίες τις κατηγορούν ότι παραβίασαν εμπάργκο πωλήσεων υλικών στο Ιράν και τις απειλούν με απαγόρευση πωλήσεων στη χώρα, οι ΗΠΑ προχωρούν σε μια ακόμα απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες της Wall Street Journal αναφέρουν ότι το Πεντάγωνο προχωρεί στην απαγόρευση χρήσης κινεζικών κινητών τηλεφώνων στις

Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, επικαλούμεο λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η WSJ, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να δώσει εντολή στις εταιρείες να παρέμβουν στις συσκευές και είτε να παρακολουθούν τους χρήστες τους είτε να προκαλέσουν διακοπή των επικοινωνιών».

Η νέα αυτή απαγόρευση, αν υλοποιηθεί θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε δύο γίγαντες της κινεζικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας: πρόκειται για τη Huawei, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο πίσω από την Samsung και την Apple και την ΖΤΕ που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες έχουν πλειστάκις τονίσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν στην κινεζική κυβέρνηση να χακάρει τις συσκευές τους, ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.

Ήδη Huawei και ΖΤΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ΗΠΑ καθώς οι αρχές προωθούν μέτρα απαγόρευσης της πώλησης των συσκευών τους στη χώρα, ως αντίποινα για την πώληση υλικού στο Ιράν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Huawei μελετά το ενδεχόμενο ακόμα και αλλαγής λειτουργικού και εγκατάλειψης του Android το οποίο ανήκει στην Google.

ΗΠΑΠεντάγωνοΚίνακινητά τηλέφωναHuaweizteαπαγόρευσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα