Βίλια Αττικής: Ρατσιστική επίθεση κατοίκων κατά προσφύγων - Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζαμαρίες (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Στο στόχαστρο 100 περίπου κατοίκων της περιοχής των Βιλίων Αττικής βρέθηκαν περίpoy τους 80 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το κολαστήριο της Βιάλ στη Χίο σε ξενοδοχείο της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Παρασκευή.

Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας πόρτες και τζαμαρίες, και επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, ενώ το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε παρότι υπήρχε αστυνομική παρουσία στον χώρο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι κάτοικοι

συγκεντρώθηκαν κατόπιν ξενοφοβικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσμα της ακροδεξιάς δημάρχου της Μάνδρας - Ειδυλλίας, Γιάννας Κριεκούκη και άλλων μελών της δημοτικής αρχής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των ανθρώπων εκεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και μαρτυρίες συλλογικοτήτων και ανθρώπων από το περιστατικό, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το ξενοδοχείο, εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες, επιτιθέμενοι σε όσους πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο σημείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν αντέδρασαν.

Attacks on #refugees in #Greece continue:
The Alarm Phone was contacted today by a group of people that was attacked by a mob outside Athens. With #Greek police presence, the mob used petrol bombs, stones and batons to attack the whole group - men, women and children. pic.twitter.com/vuwJVkDy8i

— Alarm Phone (@alarm_phone) March 15, 2019

Πληροφορίες: efsyn.gr , thepressproject.gr

επίθεσηπρόσφυγεςΑττικήκάτοικοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα