Βενιζέλος: «Στο βωμό της προεκλογικής αγωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζονται τα πάντα»

Πολιτική

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στο Περιστέρι τόνισε ότι «τη Κυριακή διαμορφώνεται ο εθνικός εκλογικός χάρτης. Εκδηλώνεται η πολιτική δυναμική των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το αργότερο σε τέσσερις μήνες. Την Κυριακή οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας αποκτούν τη νέα

διοίκησή τους. Την Κυριακή κρίνεται αν η Ελλάδα θα μετάσχει ουσιαστικά στους νέους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς ή αν θα μείνει και πολιτικά στο περιθώριο των ευρωπαϊκών διεργασιών που ξεκινούν και μας αφορούν άμεσα».

«Έρχεται αμέσως μετά η μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Το Κίνημα Αλλαγής εκπέμπει μήνυμα καθαρό και δυνατό. Μήνυμα αλλαγής. Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας. Μήνυμα εθνικής ανασυγκρότησης», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος ενώ υποστήριξε ξανά ότι: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί να είναι συντριπτική. Πρέπει να είναι στρατηγική. Ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μηχανισμούς εξουσίας θα πλησιάσει μετεκλογικά στα πραγματικά του μεγέθη. Η άλλη όψη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Η ανάδειξη του σε καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων, της πορείας της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «η τρίτη εντολή στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυο πράγματα. Σημαίνει, πρώτον, ήττα της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι υπόθεση τιμής για όλους τους δημοκράτες πολίτες. Σημαίνει, δεύτερον, ότι το μέλλον του τόπου δεν μπορεί να το διασφαλίσει μια αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση αιχμάλωτη των αντιφάσεων του ίδιου της του εαυτού.

Οι εκλογές της Κυριακής μπορούν να διαμορφώσουν το υπόβαθρο αυτού του αποφασιστικού ρόλου της Δημοκρατικής Παράταξης. Της Παράταξης που ταυτίζεται πάντα με τους μεγάλους στόχους του Έθνους».

Για τις εκλογές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τις πιο ολοκληρωμένες δημοτικές και περιφερειακές προτάσεις, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία των τοπικών κοινωνιών.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά και των στελεχών μας που δίνουν ως υποψήφιοι τη μάχη των ευρωπαϊκών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα εκφρασθούν την Κυριακή μετά από τεσσεράμισι χρόνια εθνικής υποχώρησης σε όλα τα μέτωπα. Αγωνιζόμαστε να επιστρέψει η χώρα το 2022 εκεί που βρισκόταν το 2014».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι «οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης αυτής θα είναι εξίσου βλαπτικοί για την οικονομία με το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Στο βωμό της προεκλογικής αγωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζονται τα πάντα. Η χώρα κινδυνεύει να μείνει δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά ξεκρέμαστη».

«Θα μπορούσε η χώρα να είχε αποφύγει τη δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί όμως το 2015 να βγει η χώρα από την κρίση μπήκε βαθειά μέσα στο τρίτο μνημόνιο που συνεχίζεται ουσιαστικά όχι μόνο μέχρι το 2022, αλλά μέχρι την πλήρη εξόφληση των δανείων. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της εθνικής ανευθυνότητας. Από τα εύκολα λόγια για «σκίσιμο των μνημονίων» και «μονομερή διαγραφή του χρέους», φτάσαμε στις πιο βάρβαρες πολιτικές λιτότητας», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν για τις συντάξεις όπου αναγνώρισε μεν ότι μπορεί να κόπηκαν από το 2010 μέχρι το 2012 αλλά είναι άλλο να κόβονται μισθοί και συντάξεις όταν η χώρα βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο, στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, με πρωτογενές έλλειμμα 25 δισ., χωρίς να μπορεί να χρηματοδοτήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία ή να πληρώσει συντάξεις. «Και άλλο να κόβεις το ΕΚΑΣ, να επιβάλεις εισφορά υγείας στους συνταξιούχους, να ψηφίζεις το νόμο Κατρούγκαλου και να αφαιρείς 7,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, μετά το 2015. Με τη χώρα να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση που μιλάει υπέρ των πολλών και εναντίον των ελίτ, αλλά στην πράξη είναι υπέρ των πολύ λίγων. «Κάνει το ντελίβερι των νομοθετικών ρυθμίσεων που εξυπηρετούν τα πιο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Με τα οποία όχι μόνο συναλλάσσεται, αλλά μοιράζεται τις ίδιες ανέσεις. Μια κυβέρνηση που κτύπησε επίμονα και στοχευμένα τη μεσαία τάξη. Χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει όμως ούτε ανάπτυξη, ούτε πρόοδος, ούτε ισχυρή κοινωνία ενεργών πολιτών που συμμετέχει πολιτικά, ούτε ανθεκτική δημοκρατία», υπογράμμισε.

Όπως υποστήριξε, «το Κίνημα Αλλαγής είναι στη Βουλή ο ισχυρός βραχίονας της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ο προνομιακός στόχος των λυσσωδών επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του, εμφανών και αφανών. Έσπασαν τα μούτρα τους. Τώρα προτιμούν να ξεχάσουν την υπόθεση Νοβάρτις. Την μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη σκευωρία των τελευταίων σαράντα πέντε ετών. Η αλλοίωση του πολιτεύματος που επιχειρήθηκε είναι πράξη θεσμικά ασυγχώρητη. Το Κίνημα Αλλαγής με τους βουλευτές του έδωσε και δίνει τη μάχη για τη Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα».

Έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα αναφέροντας ότι «το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι συνθήκη των Πρεσπών. Δεν είναι ζητήματα που προσφέρονται για εσωτερική χρήση ή μικροκομματική διαχείριση. Η ιστορία στα θέματα αυτά είναι βαριά και σκληρή. Η εθνική στρατηγική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κινήσεις επικοινωνιακού αντιπερισπασμού».

Επανέλαβε τη θέση του ότι τυχόν μερική επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και όχι στο Αιγαίο, θα σήμαινε εξ αντιδιαστολής την αποδοχή της τουρκικής επιχειρηματολογίας περί «ειδικών περιστάσεων» στο Αιγαίο. Τυχόν μερική επέκταση και σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές που αντιστοιχούν στην ηπειρωτική χώρα θα εκλαμβάνονταν από την άλλη πλευρά ως αποδοχή της θεωρίας της μειωμένης επήρειας των νησιών ως προς την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

«Δεν συγχωρούνται επιπολαιότητες και ιστορικά λάθη στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το μόνο σταθερό υπόβαθρο είναι η γνώση της Ιστορίας. Γι' αυτό τιμήσαμε χθες την γενοκτονία των Ποντίων, όπως έχει καθιερωθεί νομοθετικά», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει στις ευρωπαϊκές εκλογές την πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση. Τη μόνη εφικτή προοδευτική πρόταση που μπορεί να στηριχθεί από τους νέους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να έχει ουσιαστική επιρροή στη φυσιογνωμία της νέας Επιτροπής.

ΒενιζέλοςΣΥΡΙΖΑεκλογέςΚΙΝΑΛHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
βενιζελος, συριζα, χρυση αυγη, περιστερι, νέα, ελλαδα, σημαίνει, εκλογες, μνημονιο, σχολεια, βουλη, συνταγμα, αιγαιο, υφαλοκρηπίδα, αοζ, προβάλλει, επιρροή, video, popular, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, εκλογες 2010 δημοτικες, ξανα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, βουλευτες, γνωση, εθνικη, ηττα, ιονιο, οικονομια, οψη, υφαλοκρηπίδα, διοικηση, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, επιρροή, ετων, υποθεση, κυβερνηση, λαθη, λογια, μηνες, νικη, νοσοκομεια, προβάλλει, εξοφληση, παντα, ουσιαστικα, συγκεντρωση, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, ισχυρος, αυστηρος, εθνικα θεματα, χωρα, κυριακη, μεινει, popular, σημαίνει, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα