Βελιγράδι προς ΝΑΤΟ, ΕΕ για δημοψήφισμα: Αυτό είναι δημοκρατία, κι αν σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Σχολιάζοντας στα σερβικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, και τη χαμηλή προσέλευση των Σκοπιανών πολιτών, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξουν περισσότερο σεβασμό για τα μικρά έθνη και να καταλάβουν τι συμβαίνει» σχολίασε

αιχμηρά.

Τη συμπεριφορά της Δύσης όσον αφορά το σκοπιανό δημοψήφισμα επέκρινε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγες μόνο ώρες πριν συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ως γνωστόν, η Ρωσία αντιτίθεται στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σχολιάζοντας στα σερβικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, και τη χαμηλή προσέλευση των Σκοπιανών πολιτών, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξουν περισσότερο σεβασμό για τα μικρά έθνη και να καταλάβουν τι συμβαίνει» σχολίασε αιχμηρά.

«Η δημοκρατία το σύνταγμα και οι νόμοι υπάρχουν για να γίνονται σεβαστοί ακόμα αν και δεν σού αρέσει η απόφαση του κόσμου» σχολίασε αιχμηρά. «Οι άνθρωποι είναι ώριμοι, σοβαροί στα Βαλκάνια, κάποιος πρέπει να το καταλάβει» πρόσθεσε.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με το ρώσο πρόεδρο την Τρίτη θα ζητήσει «ισχυρή πολιτική υποστήριξη» για την προώθηση μιας λύσης στο Κόσοβο.

«Πιστεύω ότι θα λάβουμε (υποστήριξη) από τον πρόεδρο του Πούτιν, όπως και την προηγούμενη περίοδο» δήλωσε ο σέρβος πρόεδρος, ερωτηθείς αν το θέμα του Κοσόβου θα βρεθεί στην ατζέντα των δύο προέδρων.

ΣερβίαΝΑΤΟΣκόπιαΕΕΔημοψήφισμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα