Βατόπουλος: Μέχρι το πρωί της Παρασκευής η ανακοίνωση των νέων μέτρων - Ποια εξετάζονται

ΕΛΛAΔΑ

 

Την ανακοίνωση νέων μέτρων μέχρι το πρωί της Παρασκευής, εξαιτίας της «ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες 2-3 μέρες», προανήγγειλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Συνεδριάζαμε χθες (Τετάρτη) και θα συνεχίζουμε και σήμερα. Γι'αυτό δεν θέλω να πω και περισσότερα. Υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και παρασύρει τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και την πίεση στο ΕΣΥ», είπε ο Αλκιβιάδης

Βατόπουλος.

Σχετικά τον επιδημιολογικό χάρτη, ο καθηγητής ανέφερε όυι «οι περιοχές αλλάζουν χρώμα μέσα σε λίγες ημέρες».

Ο Αλκ. Βατόπουλος χαρακτήρισε πρόβλημα την μετακίνηση ανθρώπων από περιοχές που έχουν πολλά κρούσματα σε περιοχές που δεν έχουν, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα συζητήθηκε στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας επισήμανε επίσης ότι η επιτροπή είχε ζητήσει από νωρίς τη συνταγογράφηση των τεστ, το υπουργείο ωστόσο είχε απαντήσει ότι «φοβάται ότι θα υπάρχει ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση».

Τέλος, αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα που συζητά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού, τόνισε ότι «εξετάζονται μέτρα τα οποία δεν θα επηρεάσουν κατά το δυνατόν τον πυρήνα της επιδημίας».

Επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των όσων εξετάζονται είναι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πιο νωρίς και να ξεκινά πιο νωρίς η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Θα ακούσουμε νέα μέτρα σίγουρα», σημείωσε ενώ τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν αυτά θα θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο το πρωί.

ΒατόπουλοςανακοίνωσημέτραΠαρασκευήΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα