Βάρσος: Μεγάλη απώλεια για το ονομαστό ζαχαροπλαστείο που μετρά ιστορία 128 ετών

ΕΛΛAΔΑ

 

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης ο Βασίλης Βάρσος, ο γνωστός επιχειρηματίας και ένας από τους δύο εγγονούς του Βασίλη Βάρσου που άνοιξε το 1892 το θρυλικό ζαχαροπλαστείο και το οποίο αριθμεί πλέον 128 χρόνια Ιστορίας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς με σχετική ανάρτηση στο Facebook.  

Ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος είναι τα δύο εγγόνια του Βασίλη Βάρσου που ξεκίνησε το 1892 τη θρυλική επιχείρηση, την οποία «έτρεχαν» μέχρι πριν μερικά χρόνια όταν και ανέλαβε η 4η γενιά, ο Κωνσταντίνος κι ο Αντώνης.

Το

ιστορικό ζαχαροπλαστείο με την βαριά κληρονομιά

Ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και ήρθαν στην Αθήνα το 1890. Στην ηλικία των 16, άνοιξε ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα. Ο Βάρσος άκμαζε καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολώνες.

Το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη

Το 1965, ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος ανέλαβαν την διαχείριση, και η ανάπτυξη και η πρόοδος της εταιρείας συνεχίστηκε. 

Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε διάφορα πολιτικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα στα Ιουλιακά το 1965, όπου πολλοί υπουργοί της τότε κυβέρνησης, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έσπευσαν στο κατάστημα της Κηφισιάς για να κάνουν τηλεφωνήματα και να πληροφορηθούν τις εξελίξεις ή να ανταλλάξουν απόψεις. 

To κατάστημα Βάρσος είναι το πρώτο στην Ελλάδα που έκανε εγκατάσταση μικροβιολογικού εργαστηρίου για την παραγωγή γάλακτος από τον καθηγητή διδακτορικού κο Ιωάννου. Η βελτίωση επήλθε κάνοντας διανομή ατμού στους 170 βαθμούς Κελσίου σε όλα τα μηχανήματα.

ζαχαροπλαστείαΒάρσοςΚηφισιάαπώλειαΒασίλης ΒάρσοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα