Βαλέρια Κουρούπη: «Οι καλλιτέχνες είμαστε φυλακισμένοι - Οι αντοχές και οι ανοχές μας εξαντλήθηκαν»

ΕΛΛAΔΑ

 

Στην εφημερίδα Espresso μίλησε η Βαλέρια Κουρούπη εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τις επιπτώσεις που επέφερε στον πολιτισμό η πανδημία του κορωνοϊού και τα σχετικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Ξέρουμε τι μας περιμένει. Ανεργία, φτώχεια. Οι αντοχές μας, οι ανοχές μας έχουν εξαντληθεί. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης έχουμε αδικηθεί κατάφορα, δεν νιώθουμε πλέον καμία ασφάλεια. Τα πρώτα που έκλεισαν ήταν τα θέατρα και τώρα πάλι και σε αυτήν την καραντίνα ήταν

τα πρώτα που έβαλαν ξανά λουκέτο.

Έχω θυμώσει πάρα πολύ με όλα αυτά. Ξέρετε ότι έδωσαν στους καλλιτέχνες ένα επίδομα 530 ευρώ από τον Ιούνιο και έχουν περάσει έξι μήνες και δεν έχουν πάρει οι ηθοποιοί καμία άλλη οικονομική βοήθεια; Αυτή είναι μεγάλη περιφρόνηση για τους καλλιτέχνες, απαξίωση, υποτίμηση, χλευασμός.

Ένα μπούλινγκ, για να χρησιμοποιήσω και τη νέα μοντέρνα ορολογία… Οι καλλιτέχνες είμαστε φυλακισμένοι! Τα θέατρα είναι κλειστά. Μισθός δεν τρέχει. Όσοι έχουμε δουλειά στην τηλεόραση νιώθουμε ευλογημένοι. Εγώ ξέρω καλλιτέχνες που τρέφονται από συσσίτια. Αυτή είναι η Ελλάδα του πολιτισμού ή Ευρώπη του πολιτισμού;» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Βαλέρια ΚουρούπηΚορωνοϊόςμέτραοικονομική κρίσηΑνεργίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα