Βαλαβάνη: Το debate ανέδειξε την φτώχεια του πολιτικού λόγου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο debate εκφράστηκε η φτώχεια του πολιτικού λόγου αυτών των εκλογών» δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι « η φτώχεια αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς η στάση όλων των κομμάτων είναι απολογητική για το τρίτο μνημόνιο και αυτό αναγκαστικά τους δεσμεύει απελπιστικά. Θα πρέπει να εφαρμόσουν τους καινούργιους εφαρμοστικούς νόμους και τις δεκάδες εγκυκλίους εφαρμογής των προαπαιτούμενων που έχουν

ήδη αποφασιστεί».

Συμπλήρωσε επίσης πως «μόνο αν διαβάσει κανείς αυτό τον κατάλογο, δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα παραπάνω για το τρίτο μνημόνιο, καταλαβαίνει πόσο βαθύς θα είναι ο λάκκος. Είναι ένα πολύ βαρύ και απεχθές μνημόνιο που έρχεται να «τσιμεντάρει» το μνημονιακό καθεστώς των σχεδόν 500 νόμων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι υπήρχε άλλος δρόμος για την κυβέρνηση ή ο άλλος δρόμος είναι η έξοδο της χώρα από την ευρωζώνη η Νάντια Βαλαβάνη απάντησε χρησιμοποιώντας ένα άρθρο των Financial Times στο οποίο αναφερόταν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας εκτέλεσε μια χαζή κωλοτούμπα και συμφώνησε στο είδος προγράμματος αρωγής έναντι μεταρρυθμίσεων που είχε καταγγείλει με τόσο πάθος στο δρόμο του για την εξουσία».

Και πρόσθεσε «Υπήρχε η επιλογή του να αξιοποιήσει ότι ποτέ κανένας άλλος πρωθυπουργός απέναντι στους δανειστές δεν ήταν τόσο πανίσχυρος. Είχε μαζί του το 62% του ελληνικού λαού για να μην υπογράψει μια τέτοια συμφωνία …σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να γυρίσει πίσω να βάλει στους ανθρώπους το ζήτημα, να γίνει μια πολύ γρήγορη συζήτηση και να εξηγήσει στους έξω ότι ο ελληνικός λαός το 62%… Και υπήρχε και τρίτη επιλογή, αν δεν ήθελε να συγκρουστεί με την ένταση που θα γινόταν αν έφτανε στην δεύτερη επιλογή προκειμένου να μην υπογράψει μνημόνιο, το οποίο εγώ το θεωρώ ατιμωτικό αυτό το μνημόνιο που υπογράφτηκε σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, να παραδώσει την εντολή. Δεν συστήνω το τρίτο αλλά θεωρώ ότι αυτή ήταν η Αριστερά. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν υπάρχει για να λέγεται Αριστερή κυβέρνηση υπάρχει για να είναι κοινωνικά χρήσιμη»

«Όταν είναι ο εχθρός υπέρτερος επιτρέπεται η συνθηκολόγηση αλλά πρέπει να είναι μια συνθηκολόγηση που θα σου επιτρέπει να μαζέψεις τις δυνάμεις σου. Αυτή είναι μια συντριπτική συνθηκολόγηση» κατέληξε η Νάντια Βαλαβάνη.

Νάντια Βαλαβάνηdebateμνημόνιοεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα