Τζίμα - Λάμπρου: «Λόγω της κρίσης μπερδέψαμε την ενημέρωση με τη θλίψη»

MEDIA

Η Ράνια Τζίμα και ο Σπύρος Λάμπρου σε συνέντευξή τους, πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής τους, μίλησαν για τη συνεργασία τους και για την ανάγκη του κόσμου για ενημέρωση.

Πώς προέκυψε η πρόταση του Alpha για να κάνετε μαζί μια ενημερωτική εκπομπή τα νέα σεζόν;

Ράνια Τζίμα: Η ιδέα ήταν του προέδρου του Alpha Βασίλη Παπαδρόσου. Εκείνος σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να συνδυάσει το ενδιαφέρον

του ενός για τα ελεύθερα κοινωνικά θέματα με το ενδιαφέρον του άλλου για τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Προσωπικά, ελπίζω στη βοήθεια του Σπύρου στο χειρισμό μιας βεντάλιας θεμάτων που αφορούν στην κοινωνία. Νομίζω όμως ότι θα με βοηθήσει και σε άλλα επίπεδα, γιατί είναι πιο χαλαρός από μένα και έχει φοβερό χιούμορ.

Σπύρος Λάμπρου: Ανέκαθεν υπήρχε η σκέψη να αναλάβουν ρεπόρτερ μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Τώρα η σκέψη έγινε πράξη. Να υπάρχουν δηλαδή ρεπόρτερ μέσα και έξω από το στούντιο για να μαθαίνει ο κόσμος αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή από τους ανθρώπους που φέρνουν τις ειδήσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες αντικειμενικά. Τους ρεπόρτερ. Γιατί αυτοί είναι στο σημείο που εξελίσσονται τα γεγονότα και αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στους τηλεθεατές.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος διψά περισσότερο για ενημέρωση ή ψυχαγωγία;

Ρ. Τζ.: Για όλα υπάρχει χώρος και ανάγκη. Δεν πιστεύω όμως ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για ενημέρωση έχει εκλείψει. Πιστεύω ότι εκείνος που θέλει να ενημερωθεί θα αναζητήσει τον τρόπο και το χώρο για να το κάνει.

Σπ. Λ.: Ο κόσμος θέλει να ακούσει στην τηλεόραση αυτό που σκέφτεται και δεν μπορεί να το πει. Ο κόσμος διψά για λίγο χαμόγελο. Για λίγη αισιοδοξία. Γίνονται γύρω μας χιλιάδες όμορφα πράγματα που πρέπει να τα μάθουμε. Λόγω της κρίσης μπερδέψαμε την ενημέρωση με τη θλίψη. Εμείς φταίμε. Αρκετά με αυτό όμως. Πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε. Πρέπει να χαμογελάσουμε.

Πηγή:Τηλεόραση

ΛάμπρουΤζίμαπρεμιέραενημέρωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα