Τσίπρας: Συνεχίζουμε στον δρόμο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης

Πολιτική

«Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πιο αισιόδοξοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη δουλειά που μας περιμένει», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης που είχε φέτος η οικονομία μας είναι ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, αν και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις το 2017

αυξήθηκαν κατά 27%, αυξήθηκαν οι εξαγωγές. Όμως και οι κοινωνικοί δείκτες σηματοδοτούν το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή. Η ανεργία μειώνεται έπεσε κατά 8 μονάδες σε σχέση με 4 χρόνια πριν» επισήμανε ο Α. Τσίπρας.

«Υπάρχει γενικότερη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος, αποκαθίσταται η νομιμότητα, τα δικαιώματα στην αγορά εργασίας. Ο ΟΟΣΑ μας έδωσε την πρωτιά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης. Εφαρμόσαμε περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας. Η Ελλάδα -και δεν είναι υπερβολή να το ισχυριστεί κανείς- είναι σήμερα μια νέα οικονομία».

«Προωθήσαμε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πιο αδύναμων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η χώρα ανέκτησε αυτοδυναμία και πορεύεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο και τις δικές της προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών που έβαλαν πλάτη για να βγει η οικονομία από την κρίση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Δεν ήταν νομοτελιακά δεδομένο ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την κρίση

Και κάποιοι που διακήρυξαν τίποτε δεν άλλαξε με το τέλος των μνημονίων σήμερα διαψεύδονται από τα μέτρα ανακούφισης που υλοποιούμε».

«Αναφέρομαι στην ακύρωση μέτρου της περικοπής των συντάξεων, στη μείωση των εισφορών, στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, στη μειώση ΕΝΦΙΑ για αρκετές περιπτώσεις, τη μείωση φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις, στην προοπική αύξησης κατώτατου μισθού», τόνισε.

Ακόμη, υποστήριξε ότι «εμείς "κατοικούμε" στα λόγια μας φέραμε και ψηφίζουμε σχέδιο, όπως αυτό που εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Ηθική και πολιτική υποχρέωση να δικαιώσουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Συνεχίζουμε στον δρόμο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Επίσης, μίλησε για ένα σε διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης από αυτό του παρελθόντος που μας οδήγησε στην κρίση, στο οποίο «οφείλουμε να προχωρήσουμε». «Σχεδιάσαμε σε συνεργασία με Τ.Α. και παραγωγικούς εταίρους το νέο παραγωγικό μοντέλο για βιωσιμη και ασφαλή επέκταση της πολιτκής μας», ανέφερε.

«Μιλούμε για «παραγωγικό σύμφωνο» ανάμεσα στο κράτος και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», πρόσθεσε.

ΤσίπραςεπιμελιτήριοχρέοςομιλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα