Τσίπρας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: Χρέος μας η καταδίκη των εγκλημάτων του φασισμού

Πολιτική

Μήνυμα για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα» και υπογραμμίζοντας ότι χρέος όλων μας είναι η καταδική των εγκλημάτων του φασισμού.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε ότι «η 18η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα οδύνης για κάθε δημοκράτη, μια μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής μας υπενθύμισε, με το πιο τραγικό τρόπο, που οδηγούν οι ιδεολογίες του μίσους και γιατί η Ιστορία τις καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Παύλος Φύσσας είναι πλέον ένα από τα κορυφαία σύμβολα της εποχής μας ενάντια στο φασισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό. Οι επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αντιφασίστες -όπως η πρόσφατη ενάντια σε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και σε κάθε έναν και κάθε μια που οι νεοναζί καταδιώκουν λόγω διαφορετικότητας, μας βρίσκει όλους και όλες σθεναρά απέναντι. Η καταδίκη των εγκλημάτων του φασισμού στην καθημερινή μας ζωή, στους χώρους εκπαίδευσης και δουλειάς, είναι ένα χρέος που πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα. Ο καθημερινός αγώνας για την υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης είναι αγώνας για μια κοινωνία σεβασμού και προόδου για όλους».ΤσίπραςΠαύλος ΦύσσαςδολοφονίαεπέτειοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα