Τρομοκρατική ενέργεια στην Βαρκελώνη: Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος - Πληροφορίες για τουλάχιστον δύο νεκρούς (Photo - Videos)

Ανεξακρίβωτος ο αριθμός των τραυματιώνΚΟΣΜΟΣ

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σε πεζοδρόμιο, στον κεντρικό δρόμο «Las Ramblas» της Βαρκελώνης.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια".

Παράλληλα, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης, λίγο μετά την επίθεση με το φορτηγό.

«Σφοδρή

σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του οχήματος διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από τις αρχές.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Van rams into crowds in #Ramblas area in #Barcelona, several injured, Spanish police say pic.twitter.com/1DlfyN4ipX

— Yotam Rozenwald (@Yotam_R82) 17 Αυγούστου 2017

In #Barcelona van reportedly plowed into a crowd of ppl in busy outdoor mall (Rambla de Catalunya). Police on scene pic.twitter.com/Z9n3uvFmWy

— Kevin Rincon (@KevRincon) 17 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνητραυματίεςαστυνομικές δυνάμειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα