Τουρκία: Φόβους για ντόμινο αποκαλύψεων με επίκεντρο τον Σοϊλού προκαλεί η σύλληψη επιχειρηματία στη Βιέννη

Νέες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Πεκέρ στην Τουρκία για διαφθορά του καθεστώτος Ερντογάν μετά τη σύλληψη στη Βιέννη Τούρκου επιχειρηματία.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από αμερικανικό αίτημα, καθώς ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

μέσω πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αλικαρνασσό όπου διέμεναν δωρεάν ανώτατοι δικαστικοί, αστυνομικοί και πολιτικοί.

Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου που φέρεται να έχει βγάλει εκτός Τουρκίας ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, φαίνεται να δημιουργεί φόβους για ντόμινο αποκαλύψεων σχετικών με τη διαφθορά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σεζγκίν Μπαράν Κορκάζ συνελήφθη στην Αυστρία μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για φορολογική απάτη, από τις Αμερικανικές αρχές. «Είναι υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας του και για απάτη», ανέφερε το CNN Turk.

Στο στόχαστρο ο Σοϊλού – Πώς βγήκε από τη χώρα ο επιχειρηματίας

Το ίδιο πρόσωπο, ο Σεζγκίν Μπαράν Κορκάζ κατηγορείται και στην Τουρκία για διαφθορά. Η υπόθεση ενδέχεται να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Σουλειμάν Σοϊλού, καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Μαφιόζου Πεκέρ, ο συλληφθείς είναι το πρόσωπο που μυστικά συνάντησε και προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ότι ξεκινά σε βάρος του έρευνα η Δικαιοσύνη.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα των τουρκικών αρχών για τις οικονομικές του δραστηριότητες, επιβλήθηκε στον Κορκάζ η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όμως ο Κορκάζ βρήκε τον τρόπο να συναντήσει τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, να ταξιδέψει έξω από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 5 Δεκεμβρίου του 2020 και να μην επιστρέψει ποτέ. Αμέσως κατέστη φυγάς και ξεκίνησε η αναζήτηση του στο εξωτερικό. «Σήμερα βρίσκεται στο κρατικό ποινικό δικαστήριο της Βιέννης. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής του, σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε από το υπουργείο μας», δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Τουρκίας στη Βιέννη, Οζάν Τσεϊχούν.

Ο Κορκάζ αποτελεί -όπως υπαινίσσεται ο Πεκέρ- συνδετικό κρίκο μεταξύ κράτους και μαφίας, καθώς στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που διαθέτει στην Αλικαρνασσό φιλοξενήθηκαν υψηλού επιπέδου πολιτικοί, δικαστές και κυβερνητικοί δημοσιογράφοι που πολλές φορές έχουν στηρίξει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ΗΠΑ και Τουρκία ζητούν την έκδοση του Τούρκου επιχειρηματία με τις δικαστικές αρχές της Αυστρίας να εξετάζουν το ενδεχόμενο της έκδοσης του.

«Ενοχλημένος» ο Τσαβούσογλου: Να σταματήσει η Ελλάδα τα προκλητικά και προβοκατόρικα βήματα – Τι είπε για Δένδια (Video)

Γαλλία-Περιφερειακές εκλογές: Η ακροδεξιά καταγράφει χαμηλότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις

Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσιγκτον για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Φόβους, Σοϊλού, Βιέννη,tourkia, fovous, soilou, vienni