Τουλάχιστον 60 αγάλματα δουλεμπόρων του 17ου αιώνα υπάρχουν στην Αγγλία – Οι διαδηλωτές ζητούν να «κατέβουν» αλλιώς θα τα κατεβάσουν εκείνοι

ΚΟΣΜΟΣ

 

Έξαλλοι είναι οι διαδηλωτές στην Αγγλία όπου κάθε απόγευμα συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ.

Υπάρχουν τουλάχιστον 60 αγάλματα σε όλη τη χώρα ανδρών που την εποχή του δουλεμπορίου από την Αφρικής στην Αμερική, θησαύρισαν γιατί έκαναν εμπόριο μαύρης σαρκός. 


Τα αγάλματα αυτά είναι οι εθνικοί ευεργέτες της Μεγάλης Βρετανίας, οι άνθρωποι που στηρίχθηκε και τιμά μέχρι και σήμερα η Αγγλία.

Την ίδια στιγμή

αρωγός στο αίτημα των ανθρώπων που διαμαρτύρονται κατά του ρατσισμού είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Κχαν, ο οποίος δήλωσε πως θα αποκαθηλώσει κάθε άγαλμα δουλέμπορου που υπάρχει στην πόλη του. 


Σε λίγη ώρα οι διαδηλωτές έχουν δώσει ραντεβού να πάνε στην πλατεία Οξφόρδης εκεί όπου υπάρχει το άγαλμα του δουλέμπορου Cecil Rhodes. Πρόθεση τους είναι να το κατεβάσουν και ήδη έχουν αναρτηθεί τα σχετικά πλακάτ που γράφουν «Rhodes, είσαι ο επόμενος». Πριν δυο ημέρες έριξαν το άγαλμα ενός άλλου μεγάλου δουλεμπόρου του Edward Colston.


Τα αγάλματα που οι διαδηλωτές έχουν εντοπίσει και πρόκειται να τα αποκαθηλώσουν είναι επιφανών ευεργετών (αλλά και αδυσώπητων δουλεμπόρων) της Βρετανίας από τη Βικτωριανή εποχή πολλοί από αυτούς μάλιστα πήραν και τον τίτλο του Sir.

Μεταξύ άλλων είναι του: Sir John Cass, William Beckford, Robert Milligan, Sir Thomas Guy
 

αγάλματαΑγγλίαρατσισμόςαποκαθήλωσηδουλέμποροιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα