Τότε που ο Σώρρας ζητούσε 8,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για το Αττικό Μετρό!

ΕΛΛAΔΑ

Η δράση του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα δεν αρχίζει την περίοδο της… συμπαντικής συνειδητότητας και της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις, αλλά αρκετά παλαιότερα όπως αποκαλύπτει με έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Θεωρώντας από το 2001 τον εαυτό του μεγάλο παίκτη, ο Αρτέμης Σώρρας μεθόδευσε τις κινήσεις του, προκειμένου να εισπράξει σημαντικό

ποσό εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας χρήματα για δήθεν συμβουλευτικές, διαμεσολαβητικές και ειδικής πληροφόρησης υπηρεσίες που παρείχε σε κατασκευάστρια κορεατική εταιρεία για την προμήθεια 17 συρμών από την Αττικό Μετρό.

Ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάζεται ως κάτοχος πληρεξούσιου, εκπροσωπώντας κοινοπραξία που με αντάλλαγμα τις δήθεν υπηρεσίες της αξίωνε την εκχώρηση 8,5 εκατ. ευρώ. Σε έγγραφο με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2001, απαιτεί 1,7 εκ. ευρώ για ατομικές υπηρεσίες του καθώς και 6,8 εκ. ευρώ για «την κοινοπραξία που εκπροσωπεί».

Από την αλληλογραφία μεταξύ των δικηγορικών γραφείων Αθήνας και Κύπρου που εκπροσωπούν την κορεατική κατασκευαστική εταιρεία και την κοινοπραξία Σώρρα, συνεχίζει το δημοσίευμα, αποδεικνύεται ότι έγινε χρήση και απαίτηση πληρωμής των εν λόγω ποσών.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αναφέρει ρητά πως θα ενεργοποιηθεί και θα ισχύει μόνο μετά την επιτυχή σύναψη συμφωνίας μεταξύ της κορεατικής κατασκευαστικής εταιρείας και της Αττικό Μετρό. Βέβαια, με τον νόμο περί μεσαζόντων απαγορεύεται η διαμεσολάβηση και γενικά οι μεσιτικές εργασίες στη διαδικασία δημοσίων προμηθειών, αγαθών και υπηρεσιών.

Το εγχείρημα του Σώρρα δεν είχε στεφθεί με επιτυχία και ουδέποτε εισέπραξε τα εκατομμύρια που διεκδικούσε.

Αρτέμης ΣώρραςΑττικό ΜετρόδιαμεσολαβητήςΔημόσιο85 εκατομμύρια ευρώHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τότε, Σώρρας, Δημόσιο, Αττικό Μετρό,tote, sorras, dimosio, attiko metro