Το υπ. Παιδείας στέλνει διευκρινιστική εγκύκλιο στα σχολεία για να προλάβει την κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων

ΕΛΛAΔΑΠολιτική

 

Διευκρινιστική εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της χώρας, καλώντας τους διευθυντές να μην προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση, καθώς πρόκειται να αλλάξει η σχετική ρύθμιση και οι σημαιοφόροι να ορίζονται με βάση την επίδοσής τους στα μαθήματα. 

Η εγκύκλιος στάλθηκε τώρα, καθώς τις επόμενες μέρες επρόκειτο να γίνει η κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Παιδείας

έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξει τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους και η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με άλλες που αφορούν σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα.

Παλαιότερα τη σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές. Το 2017, όμως, ο τότε υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, άλλαξε τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης. 

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια επί του θέματος, είχε δηλώσει «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

υπουργείο ΠαιδείαςσημαιοφόροιεγκύκλιοςκλήρωσησχολείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα