Το παρασκήνιο της δίκης Δούρου-Ντινόπουλου - Τι ζήτησε στην αγωγή της - Τι απάντησε ο πρώην υπουργός (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδημοσίευση από iefimerida.gr

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Ρένας Δούρου- Αργύρη Ντινόπουλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου το πρωί, συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η περιφερειάρχης Αττικής ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (αν και η αρχική απαίτηση ήτσν 360.000 ευρώ) από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, θεωρώντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από τους ισχυρισμούς του σε τηλεοπτική εκπομπή. σύμφωνα με τους

οποίους, υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το ποσό αυτό, όπως είχε πει η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.

Η προσπάθεια συμβιβασμού του προέδρου

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Σκουτέρης επιχείρησε αρχικώς να μην εκδικασθεί η υπόθεση και τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμβιβασμό. Κάλεσε τους αντιδίκους Ρ. Δούρου και Α. Ντινόπουλο ενώπιόν του και τους είπε: «Έχω την γνώμη ότι αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και ότι άλλες δουλειές έπρεπε να κάνετε και οι δύο. Ελάτε μια μέρα να δείτε τι υποθέσεις με φτωχά παιδιά συζητούνται στα δικαστήρια».

Δούρου: Θέλω μια «συγνώμη» - Ντινόπουλος: Δεν ζητώ

Η ενάγουσα δήλωσε ότι ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου όχι επειδή ήθελε να βγάλει δελτίο τύπου, ούτε επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αλλά επειδή εθίγη η προσωπικότητά της από τους ισχυρισμούς του εναγομένου καθώς την διασύνδεσε εμμέσως με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

«Εγώ θέλω μια συγνώμη, όπως είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, για να την πάω στην μάνα μου» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ηθική ζημία που υπέστη.

Από την πλευρά του ο Α. Ντινόπουλος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι η Ρ. Δούρου θέλει να τον ισοπεδώσει ηθικά και πολιτικά.

Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην εκδίκαση της αγωγής.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Μάρτυρας της Ρένας Δούρου ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης. Κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είπε, εκτιμώντας ότι τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Σημείωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ παραδέχθηκε πως η Ρ. Δούρου δεν μετείχε στο πάρτι των εξοπλισμών, αλλά «άφησε στον τηλεθεατή την αχλή ότι είχε σχέση με το σύστημα των μιζών.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Ντινόπουλου ήταν ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης ο οποίος κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός είπε μια ή δύο φορές εκ παραδρομής ίσως, ότι η Ρ. Δούρου ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλο, εν συνεχεία ωστόσο, επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν απλώς σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας.

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;Μάρτυρας: Δε γνωρίζω. Αν «γκουγκλάρει» κάποιος, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα που παλαμοκροτεί αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι η ίδια, δεν της μοιάζει. Υπάρχει άλλη μια στην οποία εμφανίζεται η κα Δούρου σε κάποια σύσκεψη, όπου δίπλα της είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην διευθυντής του ΕΠΥΕΘΑ. Αν ισχύει αυτό, ξέρω καλά τι σημαίνει, καθώς υπηρέτησε στο ΕΠΥΕΘΑ κατά την θητεία μου. Αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφουν Μνημόνια».

Σε σχέση με την αναφορά Ντινόπουλου περί «παρεπιδημούντων στην αυλή του ΠΑΣΟΚ», ο μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν συγγενείς ιδεολογικά χώροι και έφερε ως παράδειγμα την προσχώρηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόχειρα θυμάμαι, ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας (σ.σ. ο Π. Κουρουμπλής) ήταν εκλεγμένος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ» είπε.

Το απρόοπτο με συνήγορο... άλλης υπόθεσης

Στο σημείο αυτό - προς έκπληξη του δικαστηρίου - παρενέβη μια συνήγορος άλλης υποθέσεως που θα εκδικαζόταν αργότερα. «Συγνώμη, αλλά είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν στο 2,5%. Πρώτη φορά ακούω εδώ, σήμερα, ότι ήμουν... ΠΑΣΟΚ!».

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ, δεν δικαιούστε να παρεμβαίνετεΔικηγόρος: Μα ακούω πρωτοφανή πράγματα!

Ο διάλογος-έκπληξη προέδρου και μάρτυρα

Στο σημείο αυτό, η εισηγήτρια δικαστικός ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι είναι σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε πως δεν γνωρίζει και εξιστόρησε μια προσωπική του υπόθεση:

Μάρτυρας: Κι εγώ όταν συνεργάστηκα με δήμαρχο, δεν είχε θέση να με προσλάβει στο δήμο. Βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο, καθ’ όλα νόμιμο: Με προσέλαβε σε εταιρεία που υπάγεται στο δήμο απ’ όπου πληρωνόμουν και παράλληλα είχα ρόλο συμβούλου του.Εισηγήτρια δικαστικός: Γιατί αναφέρατε αυτό το παράδειγμα; Υπονοείτε ότι και η κα Δούρου μπορεί να είχε τέτοιου είδους σχέση;Μάρτυρας: Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο, απάντησα απλώς σε ερώτηση που μου κάνατε, τι υπέθεσα ότι μπορεί να είχε στο νου τουΠρόεδρος: Συγνώμη κύριε μάρτυρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο δήμαρχος που έκανε αυτή την διαδικασία;Μάρτυρας: Ήταν νόμιμη...Πρόεδρος: Παράνομη ήτανΜάρτυρας: Γιατί ήταν παράνομη;Πρόεδρος: Ξέρω εγώ γιατί ήταν, πείτε μου εσείς το όνομα και αφήστε. Ο μάρτυρας ανέφερε δύο δήμους, έναν νησιωτικό και έναν ηπειρωτικό όπου είχε προσληφθεί με την εν λόγω διαδικασία.Πρόεδρος: Τώρα είστε εκεί;Μάρτυρας: Όχι, παλιότεραΠρόεδρος: Ας όψεται, τι να γίνει, αφού δεν είστε τώρα... ας όψεται...

Οι καταθέσεις Δούρου-Ντινόπουλου

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Δούρου: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα»

Ο Α. Ντινόπουλος στην απολογία του επικαλέστηκε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» το οποίο η συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο με «κυκλωμένα» τα πρόσωπα της Ρ. Δούρου και έναν ακόμη άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα Ντινόπουλου, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε ο κ. Ντινόπουλος.

Πρόεδρος: Ξέρετε ποιος είναι ο κ. Χωραφάς στη φωτογραφία; Μπορείτε να μας τον δείξετε; Γιατί δεν ξέρουμε.Ντινόπουλος: ...Πρόεδρος: Κυρία Δούρου μπορείτε να μας πείτε ποιοι απεικονίζονται στην φωτογραφία; Πού είναι ο κ. Χωραφάς;Δούρου: Δεν είναι ο κ. Χωραφάς. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και συνεργάτες

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σήμερα επίσης, στην ίδια αίθουσα, επρόκειτο να εκδικαστούν και άλλες ηχηρές υποθέσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά της Bild, (πήρε αναβολή), της Μαργαρίτας Παπανδρέου για δημοσίευμα περί συμμετοχής της στη λίστα Λαγκάρντ (ματαιώθηκε).Αμέσως μετά τη δίκη η περιφερειάρχης Αττικής με συνεργάτες της εθεάθη σε ουζερί, απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Οι αναφορές Ντινόπουλου έγιναν τον Μάρτιο του 2014 (Star, Live U με την Πόπη Τσαπανίδου). Ηταν προεκλογική περίοδος, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες τελικά η κα Δούρου εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής.

Η Ρ. Δούρου ήταν προσκεκλημένη λίγη ώρα νωρίτερα στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε αναφορές στα εξοπλιστικά προγράμματα. Στο αμέσως επόμενο «πάνελ» και ενώ είχε αποχωρήσει η ίδια, ο Α. Ντινόπουλος, βουλευτής τότε της ΝΔ, ξεκίνησε λέγοντας πως η Ρ. Δούρου δεν μπορεί να μιλά για τα εξοπλιστικά, καθώς ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου και πως υπάρχουν και ντοκουμέντα γι' αυτό.

«Η κυρία Δούρου είχε εξάμηνη σύμβαση στο υπ. Αμυνας επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, την εποχή που γινόταν το πάρτι των εξοπλιστικών. Εγώ δεν λέω ότι συμμετείχε, αλλά δεν δικαιούται τώρα να ομιλεί για εξοπλιστικά προγράμματα» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τότε «παρακολουθήματα» του ΠΑΣΟΚ και πως η κα Δούρου «παρεπιδημούσε στην αυλή του ΠΑΣΟΚ».

Η Ρένα Δούρου παρενέβη τηλεφωνικώς στην εκπομπή διευκρινίζοντας: «Δεν έχω υπάρξει ποτέ σύμβουλος υπουργού ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές. Υπήρξα εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ Ινστιτούτο αμυντικών Αναλύσεων όπως υπήρξαν ο Γ. Βαλληνάκης, ο Κ. Αρβανιτόπουλος κ.α. επί θητείας του ίδιου υπουργού».

Ζήτησε δε από τον κ. Ντινόπουλο: «Ή θα ζητήσετε συγνώμη και θα πείτε ότι με παραπληροφόρησαν ή θα πάμε στα δικαστήρια». Ο τότε βουλευτής απάντησε πως «ασφαλώς και δεν θα ζητήσω συγνώμη και επαναλαμβάνω ότι παρεπιδημούσατε στο υπουργείο Άμυνας, ως κρατικοδίαιτη, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου».

Ρ. ΔούρουΑ. Ντινόπουλοςσυκοφαντική δυσφήμισηΔικαστήριο
Keywords
video, δουρου, αγωγη, εν λόγω, ακης τσοχατζοπουλος, iefimerida, τσοχατζοπουλος, σημαίνει, ΠΑΣΟΚ, τσολάκογλου, συριζα, εταιρεία, κυπρος, alter, ego, τσιπρας, bild, παπανδρεου, star, live, τεβε, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ελλαδα, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, λιστα λαγκαρντ, εκλογες 2014, ρενα δουρου, τσολάκογλου, μιλα, τι σημαινει, iefimerida, ας οψεται, αιτηση, γνωμη, γυναικα, ηθικη, θητεια, περιοδος, ρωτησε, τεβε, φωτογραφια, ωρα, bild, ego, αποζημιωση, βρισκεται, γινει, δειτε, δηλωσεις, δικη, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εν λόγω, εποχη, επρεπε, εταιρεία, ευελπιδων, ζημια, ζητα, ιδια, ηθικη βλαβη, υποθεση, ισχυει, κυριε, κυρια, λογο, μιζες, μπορειτε, ξερετε, ουζερι, ονομα, παιδια, παμε, προγραμματα, πρωι, ρολο, συγνωμη, συνεχεια, σχολια, τουρκια, φτωχα παιδια, φορα, αυλη, δουλειες, φυλακες, υπουργειο, μοιαζει, σημαίνει, θεματα, υγειας, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα