Το ΜέΡΑ25 ζητά κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις

O Γιάννης Βαρουφάκης πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να στέλνουμε γραπτό μήνυμα για να βγούμε από το σπίτι μας.

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ιδεολογικοποιεί το ζήτημα και το συνδέει με την προστασία των προσωπικών δεδομένων:

«Οσα αποκαλύπτουν οι δημοσιογραφικές έρευνες εδώ και στο εξωτερικό για το σκοτεινό ρόλο της Palantir πολλαπλασιάζουν τις εύλογες ανησυχίες για το εύρος της εμπλοκής της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε φέρει στη Βουλή

η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει η επτασφράγιστη Κορλεονική “δωρεάν” συμφωνία στο φως της δημοσιότητας».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η συντονισμένη και επισταμένη δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, (με τα ονόματά και τα επώνυμά τους κατόπιν αφαίρεσης και του ελάχιστου φύλλου συκής “ψευδονιμοποίησης” των δεδομένων), έγιναν κτήμα της αμφιλεγόμενης εταιρείας, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προσωπική, συλλογική αλλά και εθνική ασφάλεια.

Και καταλήγει το ΜέΡΑ 25: «Αυτός είναι άλλος ένας σοβαρός λόγος για την άμεση κατάργηση του μέτρου των υποχρεωτικών sms ως μέτρου κατά της πανδημίας, που ειρήσθω εν παρόδω μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν. Ήταν μέτρο αυταρχικό στη σύλληψη του, αποδείχτηκε αναποτελεσματικό στην εφαρμογή του, τώρα αποδεικνύεται και δυστοπικά επικίνδυνο για βασικές ελευθερίες των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα