Το ΜέΡΑ25 συμπαρίσταται στο HDP και καταγγέλλει τον Ερντογάν για διώξεις

Πολιτική

 

Τη συμπαράστασή του σε μέλη και βουλευτές του -φιλοκουρδικού- HDP που συνελήφθησαν στην Τουρκία για διαμαρτυρίες που είχαν πραγματοποιηθεί το 2014 εκφράζει, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνοντας λόγο «για μία ακόμα αποτρόπαια πράξη δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Ερντογάν».

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης, δυστυχώς η δημοκρατία και η πολιτική ελευθερία στην Τουρκία είναι καιρό τώρα στο στόχαστρο του αυταρχισμού του καθεστώτος του Τούρκου Προέδρου. Προσθέτει ότι, ως ΜέΡΑ25

που συνιστά ενεργό μέρος του DiEM25 και του Progressive International, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο HDP αλλά και σε όλους τους Τούρκους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες -μεταξύ των οποίων και στους συντρόφους μας στο DiEM25 Τουρκίας- που με κίνδυνο ακόμα και της ιδιας της ζωής του μάχονται ενάντια στην ανελευθερία και τον αυταρχισμό του καθεστώτος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 επισημαίνει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους προσπάθησαν να διαδηλώσουν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα για το συγκεκριμένο περιστατικό και έγιναν δέκτες απρόκλητης, ωμής αστυνομικής βίας».

ΜέΡΑ25Μιχάλης ΚριθαρίδηςΕρντογάνHDPHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΜέΡΑ25, HDP, Ερντογάν,mera25, HDP, erntogan