Το ημιβυθισμένο «Παναγία Τήνου» σε 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΕΛΛAΔΑ

Η βύθιση ενός πλοίου μέσα σε λιμάνι - και μάλιστα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας - δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα.

Οι δέκα εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν καταγράφουν το απίστευτο θέαμα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Τρίτης, με το πλοίο «Παναγία Τήνου» να έχει ημιβυθιστεί στην πύλη Ε4.

Σε σχετική ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρονται τα εξής:

Για περιστατικό κλίσης λόγω εισροής υδάτων

από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία του Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ”, το οποίο είναι πρυμνοδετημένο πλησίον της πύλης Ε4 του Λιμένα Πειραιά, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Άμεσα, υπό το συντονισμό του Κ.ΕΠΙΧ., στην περιοχή έσπευσαν πέντε (05) ρυμουλκά προκειμένου συνδράμουν στην επιχείρηση σταθεροποίησης και επαναφοράς του πλοίου, ενώ πλωτό φράγμα ποντίστηκε προληπτικά πέριξ του πλοίου.

Επιπρόσθετα, ενεργοποιήθηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της Λιμενικής Αρχής Πειραιά και ελήφθησαν μέτρα για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, δύτες καταδύθηκαν στην περιοχή προς εκτίμηση της κατάστασης.

Για το περιστατικό, ενημερώνεται διαρκώς ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ενώ στο σημείο μετέβη ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος.

Στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση, για το περιστατικό, διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ εξελίξεις επιχείρησης θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Παναγία ΤήνουβύθισηΠειραιάςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα