Το δεύτερο μαύρο κουτί «μίλησε»: Εσκεμμένη η ενέργεια του Λούμπιτς

ΚΟΣΜΟΣ

Η ανάλυση των στοιχείων του δεύτερου μαύρου κουτιού του A320 της Germanwings το οποίο συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις επιβεβαιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη, που βρέθηκε μόνος στο κόκπιτ, για να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μία πρώτη «ανάγνωση» του μαύρου κουτιού που βρέθηκε χθες «δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές

φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως το δεύτερο μαύρο κουτί ήταν σχεδόν κατεστραμμένο και είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα. Ωστόσο, οι αρχές είχαν αναφέρει πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που έχει καταγράψει.
Το BBC είχε δημοσιεύσει πως είχε εντοπιστεί και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης, όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Γαλλικές ΆλπειςΑντρέας Λούμπιτςμαύρο κουτίσκόπιμη ενέργειαAirbus 320German Wings
Keywords
Τυχαία Θέματα