Το χωριουδάκι που σύντομα θα βρίσκεται στον πάτο μιας λίμνης που θα «ξεδιψάσει» την Πάτρα (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Την τοποθεσία που κάποτε βρισκόταν το χωριό Τόσκες, στον νομό Αχαΐας, που πλέον θυμίζει σεληνιακό τοπίο, καταγράφει βίντεο από drone.

Το χωριουδάκι «θυσιάστηκε» για τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης που θα παρέχει νερό στην πόλη της Πάτρας και τις γύρω περιοχές.

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του βίντεο, «σε μερικούς μήνες, ακόμα και τα λίγα ερείπια που απομένουν από το χωριό και τα δύο εκκλησάκια του θα πλημμυρίσουν καθώς ολοκληρώνονται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια οι εργασίες του έργου που θα ξεδιψάσει την Πάτρα

και τη Δυτική Αχαΐα και θα δώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

»Μιλάμε για το μεγαλεπήβολο φράγμα Πείρου - Παραπείρου. Δημοπρατήθηκε το 2005 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική Α.Ε. Το έργο κατά το παρελθόν έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του. Η κατασκευή του ολοκληρώνεται τέλος του τρέχοντος μήνα, Μαρτίου 2019. Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες, ευρισκόμενο στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, και το οποίο από το το 2009 έχει ερημώσει γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Κάποιες φορές, οι λίγοι θυσιάζονται για τους πολλούς...»

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε το κανάλι haanity στο YouTube.

χωριό ΤόσκεςΑχαίατεχνητή λίμνηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα