Το «αντίο» του Σκοτ Κέλι στη NASA

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σκοτ Κέλι ο αστροναύτης που πέρασε 520 μέρες-ρεκόρ- σε 4 πτήσεις στο διάστημα, θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε η NASA..

Ο Κέλι που σχεδόν μόλις επέστρεψε ύστερα από αποστολή στο διάστημα, 340 ημερών, η οποία περιελάμβανε και διαμονή στον Διεθνή Διαστημικό, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της μελέτης της σχεδόν ενός έτους αποστολής του.

«Η αποστολή αυτού του έτους στο διάστημα ήταν μια βαθιά πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, και αυτό μου έδωσε μια μοναδική

προοπτική και πολύ χρόνο να προβληματιστώ σχετικά με το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου στο συνεχές ταξίδι μας να εξερευνήσουμε τις περαιτέρω δυνατότητες μας στο διάστημα και στη γη» δήλωσε ο Κέλι.

On my @NASA #retirement after a #YearInSpace: https://t.co/5InAr0R3se Thanks for following! The journey continues... pic.twitter.com/PIWpZlJ34K

Scott Kelly (@StationCDRKelly) March 11, 2016

Ο 52χρονος Κέλι ξεκίνησε την καριέρα του το 1996. Πέρασε 159 μέρες στον διαστημικό σταθμό από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011. Το πρόσφατο ταξίδι του τον «πήγε» 143,846,525 μίλια γύρω από τη γη.

Η καριέρα μου στο Ναυτικό και στη NASA μου έδωσε μια απίστευτη ευκαιρία να υπηρετήσω το κοινό καλό στο οποίο είμαι αφοσιωμένος όπως και στο τι μπορούμε να πετύχουμε στις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας»

Ο Σκοτ Κέλι και ο δίδυμος αδερφός του Μαρκ είναι τα μοναδικά αδέρφια που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα.

NASAΣκοτ ΚελισύνταξηαστροναύτηςδιάστημαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα