Τι είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ για το οποίο μετά ζήτησε δημόσια συγνώμη

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, ζήτησε συγγνώμη για σχόλιό της πως οι ηγέτες του κόσμου θα έπρεπε να «στηθούν στον τοίχο»(put against the wall) σε ομιλία της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Τούνμπεργκ το είπε αυτό σε διαδήλωση στο Τορίνο- ωστόσο η φράση αυτή στα αγγλικά (και όχι μόνο) παραπέμπει σε εκτέλεση από εκτελεστικό απόσπασμα. Η ίδια ισχυρίζεται πως η έννοια στα σουηδικά (τη μητρική

της γλώσσα) είναι διαφορετική.

«Αυτά συμβαίνουν όταν αυτοσχεδιάζεις ομιλίες σε δεύτερη γλώσσα» είπε το Σάββατο.

Η Τούνμπεργκ μιλούσε στο Τορίνο, αφού είχε παραστεί στη συνδιάσκεψη COP25 για το κλίμα στη Μαδρίτη.

Όπως είπε, φοβάται πως από μόνη της η σύνοδος δεν θα είναι αρκετή για να οδηγήσει σε επαρκή δράση για το κλίμα, και ότι οι ακτιβιστές θα έπρεπε να συνεχίζουν να πιέζουν τους ηγέτες του κόσμου.

«Οι ηγέτες του κόσμου προσπαθούν ακόμα να αποφύγουν τις ευθύνες τους, αλλά εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε πως δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Θα διασφαλίσουμε πως θα τους στήσουμε στον τοίχο, και θα πρέπει να κάνουν τις δουλειές τους για να προστατέψουν το μέλλον μας».

Σύμφωνα με τη Huffington post η Τούνμπεργκ είπε «μετά από κάποιους προβληματισμούς για την έκφραση που χρησιμοποιήσουμε, η ίδια έγραψε διευκρινίση στο Twitter. «Χθες είπα ότι πρέπει να θέσουμε τους ηγέτες μας προ των ευθυνών τους και δυστυχώς είπα “να τους στήσουμε στον τοίχο”...αυτά είναι “σουαγγλικά”- ’att ställa någon mot väggen – σημαίνει θέτω κάποιον προ των ευθυνών του».

«Φυσικά ζητώ συγγνώμη εάν κάποιος το παρερμήνευσε. Δεν μπορώ να εκφράσω περισσότερο το γεγονός πως εγώ, όπως και ολόκληρο το κίνημα των σχολικών κινητοποιήσεων, είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας. Δεν χρειάζεται να το πω, αλλά το λέω όπως και να έχει».

ΤούνμπεργκηγέτεςBBCHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα