Θρίλερ με την κατάθεση Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: Η άρνηση, οι πιέσεις και η υποχώρηση

ΚΟΣΜΟΣ

Χαρακτηριστικά θρίλερ αποκτά η κατάθεση του ιδρυτή και CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικανικό Κογκρέσο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica και της συμμετοχής του γίγαντα των social media σε αυτό.

Ο Ζάκερμπεργκ συμφώνησε να καταθέσει κατ' αρχάς

στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συμβεί μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία.

Επίσης, αναμένεται να καταθέσει και σε άλλες επιτροπές του Κογκρέσου, ενώ ήδη η αμερικανική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε ότι διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι NY Times, η τελική απόφαση του Ζάκερμπεργκ ήταν αποτέλεσμα ασφυκτικών πιέσεων, καθώς αρχικά ο δημιουργός του Facebook δεν ήθελε να καταθέσει στο Κογκρέσο και αναζητούσε τρόπο να στείλει κάποιο κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας.

Τελικά, ο Ζάκερμπεργκ πείστηκε μετά από έντονες πιέσεις και ενώπιον της έντονης κατακραυγής κατά του Facebook μετά τις αποκαλύψεις, αλλά και της κατάρρευσης της μετοχής της εταιρείας.

ΗΠΑfacebookCambridge AnalyticaσκάνδαλοΖάκερμπεργκκογκρέσοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα