Θράκη: Συστοιχία δορυφόρων ήταν τα παράξενα φωτεινά αντικείμενα πάνω από τον νυχτερινό ουρανό (Video/Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Δεν ήταν UFO, ούτε X Files - για να θυμηθούμε μια κλασσική σειρά επιστημονικής φαντασίας - τα παράξενα φωτεινά αντικείμενα που έκαναν την εμφάνιση τους το βράδυ της Κυριακής πάνω από τον νυχτερινό ουρανό της Θράκης.

Πολίτες μάλιστα τα κατέγραψαν με τα κινητά τους ανεβάζοντας κατόπιν τις σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το fonirodopis

Πρόκειται για τους 60 δορυφόρους Starlink της εταιρείας «SpaceX» οι οποίοι εκτοξεύτηκαν

τον Μάρτιο του 2020 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με έναν πύραυλο Falcon 9 που αναπτύχθηκε σε τροχιά περίπου 180 μίλια (290 χιλιόμετρα) πάνω από τον πλανήτη μας.

Οι νέοι αυτοί δορυφόροι σκοπό έχουν την παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Ο Falcon 9 είναι ένας επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος που μειώνει σημαντικά το κόστος, ενώ η εταιρεία «SpaceX» του Έλον Μασκ σχεδιάζει να θέσει μέσα στο 2020 σε τροχιά πάνω από 12.000 δορυφόρους για το Starlink.

Μόλις οι δορυφόροι φτάσουν το λειτουργικό τους υψόμετρο των 550 χλμ και ξεκινήσουν την υπηρεσία επί του σταθμού, ο προσανατολισμός τους αλλάζει και οι δορυφόροι γίνονται σημαντικά λιγότερο ορατοί από το έδαφος, σημειώνουν στην περιγραφή της αποστολής οι εκπρόσωποι της «SpaceX».

 

ΘράκηαντικείμεναδορυφόροιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα