«Θερμό επεισόδιο» Λοβέρδου-Κασιμάτη στην Εξεταστική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χτύπησε «κόκκινο» το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής για τα μνημόνια με πρωταγωνιστές την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Μεταξύ άλλων στην εισήγηση της η Νίνα Κασιμάτη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το ΔΝΤ και την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, σημειώνοντας ότι πρέπει να διευρευνηθούν το ποια πρόσωπα ωφελήθηκαν από τις υπογραφές των μνημονίων.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης Νίνας Κασιμάτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ύψωσε την φωνή του λέγοντας: «Βάλατε εισηγήτρια μία γενίτσαρο. Η κ. Κασιμάτη υπήρξε ακραία υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου»...

«Το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα, ήταν ιδεολογία και στηριζόταν στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. Είναι γνωστό ότι κάποιοι έγιναν πρώτα Γενικοί Γραμματείς κυβερνήσεων και μετά μέλη του ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση της Νίνας Κασιμάτη που ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στα λεγόμενα του Ανδρέα Λοβέρδου. Και πρόσθεσε στην συνέχεια ότι άμεσα διαφώνησε με το μνημόνιο και αποχώρησε από την Χαριλάου Τρικούπη.

«Ήμουν η πρώτη που αποχώρησα από τι Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα. Άλλωστε απάντησαν οι ψηφοφόροι που ακολούθησαν το ψευδεπίγραφο ΠΑΣΟΚ του μανδαρινισμού».

«Άκουσα μια φωνή γενιτσαρισμού από την πιο φανατική υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου. Θα τον στείλετε στα κρατητήρια;», ανταπάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με την Νίνα Κασιμάτη να τον «καρφώνει» λέγοντας «θα γίνετε νομίζετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτά που λέτε;»...

ΒουλήΛοβέρδοςΚασιμάτηΕπιτροπήΕξεταστικήμνημόνιαHas video:
Keywords