Θάσος: Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά – Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις (videos)

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, γύρω στις 14:00 κατέφθασαν στο νησί 30 δασοκομάντος και 10 άτομα από την ΕΜΑΚ. Παράλληλα, επιχειρούν 16 αεροσκάφη και ελικόπτερα (σε διαδοχικά κύματα των 8), πάνω από 160 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και δεκάδες εθελοντές.

Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις στην ανατολική

κορυφογραμμή, πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς και στη δυτική πλευρά. Σε αυτές τις δύο περιοχές αναπτύσσονται τα επίγεια για να την οριοθετήσουν.

Να σημειωθεί πως το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα Κοίνυρα προς Λιμεναριά, μέσω μηνύματος από το 112.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στα #Κοίνυρα #Θάσος εκκενώστε τώρα προς #Λιμενάρια

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) August 11, 2022

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, το μήνυμα είχε καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα, προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδύνευε ο οικισμός από τη φωτιά.

Επίσης, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα στόχος είναι να ελεγχθεί σήμερα η φωτιά, καθώς ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Τραυματίες δύο εθελοντές πυροσβέστες

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ οι κατασκηνώσεις δεν λειτουργούν. Θετικό είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στο σημείο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο ξεχωριστά και κοντινά μεταξύ τους σημεία. Έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στις περιπολίες των δεκάδων εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 48 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Όλοι άνδρες

Σαντορίνη: Άγριο ξύλο μετά από τροχαίο ατύχημα (video)

Υπόθεση Πικάσο: Αποφυλακίζεται ο ελαιοχρωματιστής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάσος, Βελτιωμένη, – Ενισχύονται,thasos, veltiomeni, – enischyontai