Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία - Ανήσυχος ο περιφερειάρχης

ΕΛΛAΔΑ

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανάληψη της Αμαλιάδας, έχουν ξεσπάσει άλλα τρία νέα μέτωπα. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα φωτιά ξέσπασε στο Στρέφι του Δήμου Πύργου. Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση ενώ απειλούνται και καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι ακόμα δύο πυρκαγιές, η μία στην περιοχή Μέλισσα των Λεχαινών και η άλλη στο Ανδρώνι Αρχαίας Ολυμπίας. Και οι δύο είναι ανεξέλεγκτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος

ζήτησε και στάλθηκε αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι νέες φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Εθδήσεων, ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

Πηγή: patrisnews.gr

ΑμαλιάδαπυρκαγιέςΗλείαμέτωπαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα