Τέλος στη διασταύρωση λιονταριών με τίγρεις και τα ζώα- Φρανκεστάιν

ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝ

Πολλοί εκτροφείς αιλουροειδών στις ΗΠΑ πειραματίζονται με την αναπαραγωγή των ζώων, βάζοντας τίγρεις να αναπαράγονται με λιοντάρια ή άλλα αιλουροειδή. Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι αυτός θηλυκού λιονταριού με αρσενική τίγρη, που έχει σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα «tigon», και εκείνος ενός θηλυκού τίγρη με αρσενικό λιοντάρι που φέρνει ένα «liger». Ορισμένοι εκτροφείς δεν διστάζουν να αναπαράγουν

μεταξύ τους τα δύο νέα είδη που προκύπτουν, φέρνοντας στην ζωή τις λεγόμενες «γάτες-Φρανκενστάιν».

Οι περισσότεροι κινούνται με αισθητικά κριτήρια, αδιαφορώντας παράλληλα για τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν τα περισσότερα ζώα. Έχοντας στην διάθεσή τους ζώα με μοναδική εμφάνιση, μπορούν να προσεγγίσουν πλούσιους συλλέκτες άγριων ζώων και να βγάζουν με αυτό τον τρόπο πολλά χρήματα.

Όμως, πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, υπέβαλαν αίτημα να σταματήσουν οι διασταυρώσεις μεγάλων αιλουροειδών, προειδοποιώντας ότι οδηγούν στην εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στα ζώα που γεννιούνται κατ' αυτό τον τρόπο.

Όπως σημειώνει ο Guardian, έρευνες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες διασταυρώσεις, , «καταδικάζουν» τα ζώα που γεννιούνται σε μια μαρτυρική ζωή γεμάτη ασθένειες και προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος, αρθρίτιδα και κατάθλιψη.

διασταυρώσεις αιλουροειδώνγάτες ΦρανκεστάιννόμοςεκτροφείςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα