Τέλος εποχής για πασίγνωστο πλοίο της ακτοπλοΐας - Πώς μοιάζει μετά την αλλαγή των σινιάλων του (Photo)

ΕΛΛAΔΑ

 

«Κατέβηκε» από τη δεξαμενή το Blue Star Mykonos, μετά την αλλαγή της ονομασίας του (πρόκειται για το γνωστό και αγαπημένο Νήσος Μύκονος) και των σινιάλων του, καθώς από την Hellenic Seaways πέρασε πλέον και τυπικά στην Blue Star Ferries.

Το

ελληνικής κατασκευής πλοίο του 2005 «φόρεσε» τα σινιάλα της μητρικής εταιρείας της Hellenic Seaways, της Blue Star Ferries του ομίλου Attica. Ως εκ τούτου ακολουθεί πλέον την ονοματολογία της εταιρείας ενώ φέρει και τα χρώματά της.

φωτογραφία: Γιώργος Μέρτης μέσω cyclades24.gr

«Σειρά» για μετονομασία και αλλαγή σινιάλων θα πάρει σύντομα και το Νήσος Χίος, αδελφό πλοίο του νυν Blue Star Μύκονος, επίσης ελληνικής κατασκευής του 2007.

Το νήσος Μύκονος με τα χρώματα της hellenic Seaways

Τόσο το Χίος όσο και το Μύκονος εντάσσονται στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδιασμού για νεότευκτα πλοία στην ελληνική ακτοπλοΐα, η οποία αρχικά είχε εκπονηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από την πάλαι ποτέ Strintzis Lines. Μετά την απορρόφηση της εταιρείας από τον όμιλο Attica το πρώτο πλοίο της σειράς, το Blue Star Ιθάκη, «φόρεσε» εξαρχής τα χρώματα της εταιρείας που τότε έλεγχε ο Περικλής Παναγόπουλος. Ακολούθησε η παράδοση των Blue Star Πάρος, Νάξος, Δήλος, Πάτμος ενώ πλέον η «σειρά» συμπληρώνεται με τα «ξαδέλφια» των παραπάνω, Μύκονος και Χίος. 

Blue Star MykonosΝήσος ΜύκονοςHellenic SeawaysσινιάλαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα