Τα τέσσερα «όχι» του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Η ταραχώδης σχέση του Υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω μετά το μίνι μανιφέστο του Υπουργού για το Brexit, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε η Μέι σε ομιλία της στη Φλωρεντία πριν λίγες μέρες.

Ο Μπόρις, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του σκληρού Brexit, παρουσίασε σε συνέντευξή του στη Sun τις «κόκκινες γραμμές» που απευθύνει προς την Πρωθυπουργό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις

της χώρας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον εκκεντρικό υπουργό Εξωτερικών, οι «κόκκινες γραμμές» είναι οι εξής:

Η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit πρέπει να είναι δύο χρόνια, μάξιμουμ. Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.Κατά τη μεταβατική περίοδο, η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αρνηθεί οποιουσδήποτε κανόνες προταθούν από την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Να μην γίνει καμία πληρωμή για πρόσβαση στην ενιαία αγορά όταν λήξει η μεταβατική περίοδος.Η Μεγάλη Βρετανία να μην κάνει σκιώδεις συμφωνίες με την ΕΕ προκειμένου να κερδίσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για το Brexit, δηλώνοντας «το Brexit θα είναι υπέροχο. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει τώρα!». Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν έχει βλέψεις για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Μπόρις ΤζόνσονBrexitκόκκινες γραμμέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα