Τα πρώτα μηνύματα από το άνοιγμα του τουρισμού – Η εικόνα από τις αφίξεις στα νησιά (Videos)

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχεται από την Παρασκευή η χώρα μας, που άνοιξε επισήμως στους ξένους επισκέπτες μετά από έξι και πλέον μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Οι πρώτοι επισκέπτες έχουν ήδη καταφτάσει στα ελληνικά νησιά, με επιχειρηματίες και κατοίκους να ελπίζουν σε μία καλή σεζόν που θα μπορέσει, αν μη τι άλλο, να «κλείσει τρύπες».

Οι ξένοι υπήκοοι επισκέπτονται τη χώρα μας υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις.

Η εικόνα για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν αναμένεται να ξεκαθαρίσει στα τέλη του επόμενου μήνα, όταν θα έχουν διευκρινιστεί στο

σύνολό τους οι όροι που θα θέσουν οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών, αλλά και θα έχει προχωρήσει η οικοδόμηση του «τείχους ανοσίας» στη χώρα μας.

Σημειώνεται πάντως ότι ήδη έχουν καταγραφεί κάποιες πρώτες αρνητικές αντιδράσεις από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη Βρετανία που άφησε την Ελλάδα εκτός των χωρών στις οποίες οι Βρετανοί επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα. Το αρνητικό κλίμα στην αγορά της Βρετανίας καταγράφηκε και στο «φορτισμένο» κλίμα στην επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο BBC.

“Fun is on the agenda – but not the same way” says Greece’s Tourism Minister
As the country prepares to open to holidaymakers, Haris Theoharis says vacationing this year will be a bit differenthttps://t.co/LL9fMEcTOy pic.twitter.com/u5EkF3yx1X

BBC HARDtalk (@BBCHARDtalk) May 11, 2021

Ειδήσεις σήμερα

Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν υπάρχει άνοιγμα της οικονομίας χωρίς ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους (Video)

Χαρίτσης για τουρισμό: Αντί για πανηγυρισμούς χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο

Κυριόπουλος: Περίπου 1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας για την Ελλάδα το τελευταίο δωδεκάμηνο

Keywords
Τυχαία Θέματα