ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βορίδης στηρίζει τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία

Πολιτική

Για στήριξη Βορίδη και ΔΑΚΕ σε ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζει, μέχρι χθες, δήλωση στήριξης των ακροδεξιών κινητοποιήσεων μερίδας μαθητών είχε κάνει μόνον ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σήμερα,

τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Νεολαίας ΕΠΕΝ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Nέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ο οποίος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», «προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στις εθνικιστικές και ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία, αναφερόμενος σε "πατριωτική ευαισθησία".

Η δε ΔΑΚΕ καθηγητών, σε κατάπτυστη ανακοίνωσή της, στηρίζει απροκάλυπτα τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για "εθνική αφύπνιση" των μαθητών απέναντι στον "εθνομηδενισμό"».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα. Συναγωνίζονται σε μισαλλόδοξο και εμφυλιοπολεμικό λόγο με τη Χρυσή Αυγή».

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπείρει το εθνικιστικό μίσος και να διχάσει τη νεολαία.

Μάκης ΒορίδηςΔΑΚΕΣΥΡΙΖΑκαταλήψειςσχολείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα